Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Оперативна інформація щодо НС, пов’язаної з вибухом боєприпасів у Балаклії

Оперативна інформація щодо НС, пов’язаної з вибухом боєприпасів у Балаклії

Станом на 15:00 пожеж на території міста та прилеглих населених пунктів внаслідок вибухів боєприпасів не зафіксовано.

За інформацією ДСНС, територію м. Балаклії та прилеглих населених пунктів у зоні надзвичайної ситуації очищено від вибухонебезпечних предметів.

Відновлено енергопостачання м. Балаклії та прилеглих населених пунктів (електропостачання с. Яковенкове здійснюється за тимчасовою схемою за допомогою 2 електростанцій ДСНС). На 80% відновлено газопостачання м. Балаклії.

З тимчасових евакуаційних пунктів до м. Балаклії переміщено всіх евакуйованих.

Організовано проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з місцевим населенням щодо правил поведінки у разі виявлення вибухонебезпечних предметів та роздано 7 тис. пам’яток щодо дій населення у разі виявлення ВНП.

До штабу з НС надійшло 424 заявки щодо виявлення боєприпасів, зокрема, 28 березня – 16 заявок (надійшли від людей, які повернулися до міста і виявили предмети, ззовні схожі на ВНП у місцях, що були недоступні піротехнікам під час подворового обстеження).

Всього з початку робіт вилучено 1 тис. 466 вибухонебезпечних предметів.

Для обігріву постраждалого населення та організації гарячого харчування ДСНС розгорнуто пункт обігріву (по вул. Арсенальній, поблизу Будинку культури), до якого звернулось 220 чол.

Піротехнічними підрозділами проводиться технічне обстеження і очищення від вибухонебезпечних предметів прилеглої до арсеналу території.

Всього до виконання робіт з розмінування від ДСНС залучено 75 піротехніків та 27 од. спеціальної техніки (15 піротехнічних розрахунків).

Продовжується робота щодо відновлення газопостачання м. Балаклії і району.

У зоні надзвичайної ситуації зосереджено угруповання сил загальною чисельністю 1 тис. 260 чол. та 194 одиниці техніки, у тому числі від ДСНС - 278 чоловік особового складу та 57 одиниць спеціальної та пожежної техніки.

На базі Балаклійської районної державної адміністрації організовано роботу «гарячої телефонної лінії» у цілодобовому режимі (05749) 5-10-76.