Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Мешканців Балаклійщини, що знаходяться в евакопунктах, забезпечать спальними місцями та продуктами. Голова ХОДА

Мешканців Балаклійщини, що знаходяться в евакопунктах, забезпечать спальними місцями та продуктами. Голова ХОДА

Останню інформацію щодо ліквідації наслідків НП у Балаклійському районі надала Юлія Світлична.

Керівник області зазначила, що пожежа на базі озброєння триває, проте, за оцінкою Міністерства оборони України, вона стала менш інтенсивною.

«На даний момент ДСНС і Міністерство оборони відпрацьовують план гасіння пожежі на території зберігання боєприпасів. Уже евакуйовано близько 36 тисяч жителів міста Балаклія та прилеглих сіл. На місці розгорнуто 24 евакуаційних пункти, куди доставляють усіх, хто не зміг виїхати на своїх автомобілях або не має іншого місця проживання. Усім, хто знаходиться зараз в евакопунктах, доведеться в них переночувати. Ми забезпечимо їх усіма необхідними продуктами харчування, стаціонарними ліжками та постільною білизною. Будемо вживати всіх заходів, щоб забезпечити, в першу чергу, безпеку мешканців Балаклійського району», - підкреслила Юлія Світлична.

Вона також повідомила, що в Балаклійському районі знаходиться вся техніка, що необхідна для гасіння пожежі.

«Як тільки з'явиться можливість взятися до гасіння, всіх необхідних заходів буде вжито», - зазначила керівник області.

Юлія Світлична підкреслила, що регіональний штаб на місці НП продовжує роботу. Керівництво області постійно знаходиться на зв'язку з Президентом України та Кабінетом Міністрів України.

«Працюємо в тісному контакті з ДСНС, Міністерством оборони. До роботи долучилися районні служби, які роблять все необхідне, щоб зменшити соціальну напругу та максимально надати можливості для розселення тим людям, які цього потребують», - сказала Юлія Світлична.

Вона також повідомила, що життя жінки, яка отримала поранення внаслідок НП на базі озброєння, поза небезпекою. Їй була надана необхідна медична допомога.