Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У минулому році було працевлаштовано 388 учасників АТО

У минулому році було працевлаштовано 388 учасників АТО

Про це повідомили 23 березня під час засідання Обласного координаційного комітету сприяння зайнятості та професійній орієнтації населення.

Під час зустрічі представники органів влади спільно з соціальними партнерами – роботодавцями та профспілками - підбили підсумки виконання у 2016 році обласної програми зайнятості. Також говорили про шляхи підвищення престижу робітничих професій, які мають попит на ринку праці, серед учнівської молоді.

Як зазначив заступник директора Харківського обласного центру зайнятості Анатолій Толстих, пріоритетом є надання якісних соціальних послуг у сфері зайнятості таким категоріям громадян, як молодь віком до 35 років, особи з інвалідністю, внутрішньо переміщені особи та  демобілізовані учасники АТО.

«У минулому році працевлаштовано 388 учасників АТО, рівень їх працевлаштування складає 78%. До громадських та інших робіт тимчасового характеру залучено 109 осіб цієї категорії, професійне навчання пройшли 160, у т. ч. 76 осіб пройшли навчання в Харківському центрі професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості. 32 учасники АТО розпочали власну справу, 6 осіб працевлаштовані за рахунок виплати компенсації роботодавцю у розмірі ЄСВ», - зауважив Анатолій Толстих.

Також члени комітету підтримали пропозицію служби зайнятості щодо продовження терміну компенсації витрат 8 роботодавцям, які працевлаштували безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб, що надасть змогу зберегти робочі місця для переселенців.

У свою чергу, заступник директора Департаменту науки і освіти ХОДА Володимир Ігнатьєв повідомив, що в області налагоджено системну профорієнтаційну роботу з учнівською молоддю. Зокрема, протягом 2016/2017-го навчального року проведено понад 1200 профорієнтаційних зустрічей. Найбільш активно ця робота проводиться в навчальних закладах міста Харків, Балаклійського, Валківського, Дергачівського, Харківського, Чугуївського районів.

«В умовах фінансової децентралізації та реформи освіти професійно-технічні навчальні заклади сьогодні конкурують між собою за студентів та ведуть активну профорієнтаційну роботу з випускниками та учнями шкіл. Наразі проводиться злиття деяких навчальних закладів, однак хочу відзначити, що обласним бюджетом передбачено достатнє  фінансування професійно-технічної освіти області», - відмітив Володимир Ігнатьєв.