Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Опорні школи в області відремонтують коштом держбюджету

Опорні школи в області відремонтують коштом держбюджету

Про це повідомив заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко 22 березня під час проведення особистого прийому громадян у Шевченківському районі.

Так, до заступника керівника області звернулися представники батьківського комітету Шевченківського ліцею. У ліцеї займаються понад 600 учнів. Група активістів, які прийшли на прийом до Євгенія Шахненка, зазначила, що приміщення ліцею потребує ремонту - протікає покрівля. Оновлення потребує спортзала, в будівлі також необхідно замінити вікна.

«Сьогодні для опорних шкіл існує цільова програма Міністерства регіонального розвитку та житлово-комунального господарства України, - повідомив заступник керівника області. - Необхідні кошти для ремонту покрівлі ми постараємося виділити з обласного бюджету, щоб провести благоустрій території та внутрішні роботи, установі необхідно взяти участь у державній програмі».

За інформацією Євгенія Шахненка, у програмі Міністерства регіонального розвитку візьмуть участь 10 опорних шкіл Харківської області. Дві вже заявлено - це навчальні заклади у Богодухові і Пархомівці Краснокутського району.

Також у ході прийому громадян зі скаргами на діючу систему опалення звернулася ініціативна група з Шевченківської школи №1 I-III ступенів. Євгеній Шахненко дав доручення відповідним службам району провести ретельну перевірку і виявити причини тепловтрат. Також він запевнив громадян, які звернулися до нього, що кошти, необхідні для ремонту або заміни системи опалення, надійдуть з обласного бюджету в цьому році.

Крім того, до Євгенія Шахненка зверталися за допомогою голови сільських рад. Представники Борівської сільської ради просили виділення коштів для ремонту трьох будинків ОСББ, а голова Аркадівської сільської ради виступив з пропозицією відновити пожежну частину. Вирішення цих питань Євгеній Шахненко взяв під особистий контроль.

Також у ході робочої поїздки заступник голови ХОДА провів засідання активу Шевченківського району. Під час зустрічі обговорили найважливіші питання життя району: стан сфери ЖКГ, роботу газових, енергопостачальних та дорожніх служб.

«Сьогодні, завдяки керівнику області Юлії Світличної, значні кошти з обласного бюджету спрямовуються до районів. На засіданні сесії обласної ради в цьому році Шевченківському району було виділено близько 4 млн грн. За ці кошти будуть приведені до ладу будівлі шкіл району, проведено ремонти сільських Будинків культури і реконструкція системи водопостачання», - заявив Євгеній Шахненко.

Також заступник голови ХОДА закликав керівництво району активно брати участь у розробці мініпроектів для поліпшення сфери ЖКГ та залучати в район кошти іноземних інвесторів.

Всі порушені на засіданні проблемні питання Євгеній Шахненко пообіцяв вивчити і сприяти їх вирішенню.