Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Черняк провів особистий прийом громадян

Михайло Черняк провів особистий прийом громадян

Мешканці Харкова та області, які прийшли на прийом 22 березня, зверталися до заступника голови ХОДА за допомогою у вирішенні питань соціального характеру.

Так, група учасників АТО з Великобурлуцького району звернулася за допомогою у вирішенні питань щодо соціального забезпечення бійців та родин загиблих. За словами учасників АТО, на районному рівні цьому питанню приділяється недостатньо уваги: вони не можуть отримати земельні ділянки та оформити на них документи, мають проблеми із забезпеченням ліками, родини загиблих не отримують матеріальної допомоги. Навіть не всі діти учасників АТО отримали новорічні подарунки.

Михайло Черняк пообіцяв розібратися у питанні, підкресливши, що неуважне ставлення до учасників АТО є абсолютно неприпустимим.

«Соціальне забезпечення учасників АТО та родин загиблих є одним з першочергових завдань для обласної адміністрації. Ми тісно співпрацюємо з громадськими організаціями ветеранів, учасники АТО є радниками керівників як обласної, так і більшості районних адміністрацій, - наголосив Михайло Черняк. - Керівникам районів давалося доручення проводити відповідну роботу на місцевому рівні, в кожному районі були призначені відповідальні особи з керівного складу РДА, які мають особисто опікуватися справами родин загиблих та сприяти вирішенню їхніх побутових та інших питань. Якщо ця робота не проводиться, ми виправимо ситуацію».

Заступник голови ХОДА попросив представників Великобурлуччини і надалі звертатися до нього на прийоми для того, щоб контролювати ситуацію в районі та спільними зусиллями вирішувати проблеми учасників АТО.

З питання об’єднання територіальної громади до Михайла Черняка звернулися представники Люботина. За їхніми словами, незважаючи на ініціативу громадян, які бажають створити громаду, об’єднавши Люботин та селище Манченки, керівництво міста саботує процес, не бажаючи змін.

Михайло Черняк наголосив, що об’єднання громад - пріоритетний напрямок розвитку держави, і на Харківщині цьому питанню приділяється особлива увага.

«Для нас дуже важливо, щоб об’єднання відбувалося добровільно, з усвідомленням того, що це єдиний перспективний шлях розвитку територій. Якщо мешканці Люботина та Манченків бажають створити громаду, ніщо не має заважати цьому», - підкреслив заступник керівника області, пообіцявши взяти питання під контроль.

Також у ході прийому до Михайла Черняка зверталися з питань оформлення субсидій, нарахування пенсій, надання медичної та матеріальної допомоги.

За необхідністю, всі заявники отримали консультації керівників профільних підрозділів ХОДА та представника Пенсійного фонду.