Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У цей день 100 років тому була сформована ідея незалежності України

У цей день 100 років тому була сформована ідея незалежності України

Та покладено початок історії сучасної української державності.

Зі створенням першого демократичного представницького органу – Української Центральної Ради – наша країна розпочала шлях до утвердження власної незалежності та європейських цінностей.

Як зазначила голова ХОДА Юлія Світлична, ці події є яскравим прикладом об’єднання українського народу заради побудови власної незалежної держави.

У ці дні, з нагоди 100-річчя від дня утворення Української Центральної Ради, в області проходить низка заходів: у вищих та загальноосвітніх навчальних закладах проводяться лекції, засідання круглих столів, семінари, літературні читання, уроки пам’яті, лінійки-реквієми, творчі зустрічі, пов’язані з висвітленням життя провідних діячів визвольного руху та національного державотворення; у бібліотеках (музеях) Харківщини функціонують постійно діючі тематичні виставки видань творів, історичних документів, експозиції з архівних фото- і художніх матеріалів, що ілюструють події Української революції 1917-1921 років, життя, діяльність провідних діячів визвольного руху. Також організовано кіноперегляд «Хроніки Української революції».