Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З обласного бюджету профінансують реконструкцію Будинку культури в Зачепилівському районі

З обласного бюджету профінансують реконструкцію Будинку культури в Зачепилівському районі

До кінця року в селі Миколаївка завершать черговий етап капремонту будівлі, яка пустувала 8 років.

Частина робіт вже проведена - в 2016-му в Будинку культури замінили вікна та частково відновили покрівлю. У 2017-му планується утеплити фасад, закінчити ремонт покрівлі, провести комунікації та низку внутрішніх робіт.

«Завдяки зусиллям голови ХОДА Юлії Світличної з обласного бюджету були виділені необхідні кошти й будівля, яка вісім років пустувала, буде відремонтована, - зазначив заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко, який проінспектував хід будівництва під час робочої поїздки до Зачепилівського району. - Необхідно, щоб була зроблена вся проектно-кошторисна документація, велика частина робіт буде проведена цього року».

За інформацією заступника керівника області, до кінця року у відреставрованому Будинку культури відкриють амбулаторію сімейного лікаря (3 кімнати з окремим входом і опаленням). Також у першу чергу будуть відкриті приміщення бібліотеки, секцій для позашкільних занять і сільської ради.

Як зазначила голова Миколаївської сільської ради Наталя Гужва, місцеві жителі давно й із нетерпінням чекають, коли будівля знову відкриє двері.

«У нашому селі проживає майже півтори тисячі осіб, також сюди будуть приїжджати люди з сусідніх сіл. Клуб знову стане центром культурного життя», - підкреслила Наталя Гужва.

За попередніми оцінками, щоб повністю завершити реконструкцію Будинку культури в Миколаївці, необхідно більше 5 млн грн. Євгеній Шахненко запевнив місцевих жителів, що завдяки підтримці голови ХОДА Юлії Світличної цього року з обласного бюджету може бути виділено близько 3 млн грн.

«Щоб повністю закінчити ремонт, наступного року необхідно залучити, в тому числі, кошти Державного фонду регіонального розвитку», - додав заступник голови ХОДА.