Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відкрилася виставка мистецтва австралійських аборигенів «Старі майстри»

У Харкові відкрилася виставка мистецтва австралійських аборигенів «Старі майстри»

Урочисте відкриття у галереї «Бузок» відбулося 14 березня за участю заступника голови - керівника апарату ХОДА Анатолія Бабічева.

Виставка є частиною програми 2017 року на честь 25-річчя встановлення дипломатичних відносин між Австралією і Україною, а також відзначення 70 років українського поселення в Австралії.

Після успішного відкриття в Києві та Львові Посольство Австралії в Україні за підтримки Міністерства закордонних справ і торгівлі Австралії та Національного музею Австралії представило пересувну виставку «Старі майстри» пошановувачам мистецтва у Харкові.

Як розповіла заступниця голови місії Посольства Австралії в Україні Сара Мак Кенна, на виставці представлені репродукції знаменитих творів деяких з найкращих австралійських корінних художників ХХ століття.

Малювання на корі є однією з видатних традицій світового мистецтва, яке практикували аборигенні художники Арнемленда (північна територія  Австралії) протягом тисячоліть.

«Оригінальна виставка малюнків на корі відкрилася в Канберрі кілька років тому. Оскільки не всі можуть приїхати до далекої Австралії, Міністерство закордонних справ і торгівлі Австралії та Національний музей Австралії розробили пересувну виставку репродукцій, які подорожують по всьому світу, щоб показати це чудове мистецтво більш широкій аудиторії», - зауважила у ході відкриття Сара Мак Кенна.

Виставка «Старі майстри» буде експонуватися у галереї «Бузок» до 25 березня, вхід - вільний.