Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині можна створити потужний авіаційний кластер. Юлія Світлична

На Харківщині можна створити потужний авіаційний кластер. Юлія Світлична

Про перспективи розвитку промисловості регіону голова ХОДА розповіла 10 березня в ефірі телеканалу «Україна».

Юлія Світлична стала гостем програми «Сьогодні». Зокрема, керівник ХОДА відповіла на питання щодо створення інвестиційного клімату та розвитку промисловості в області. Коментуючи суттєве зростання іноземних інвестицій, що спостерігається на Харківщині (у 2016-му році інвестори вклали в регіон 140 млн дол. проти 15 млн - у 2015-му), Юлія Світлична відзначила, що такий ефект дає активне міжнародне співробітництво.

«Ми співпрацюємо з міжнародними організаціями та представниками. Завойовуємо авторитет міжнародних партнерів, - наголосила голова облдержадміністрації. – У якості ще одного механізму залучення інвестицій ми розглядаємо спортивні заходи. Спорт для нас – це, в тому числі, елемент розвитку подальшої економічної співпраці. Адже можна тисячу разів казати, що Харківщина – безпечний регіон, або  один раз провести масштабний європейський спортивний захід і доказати всьому світові, що в нас - все стабільно, і ми – надійні партнери».

Юлія Світлична також відзначила, що обрані керівництвом регіону механізми виводу промисловості з кризи вже дають результати. Як приклад успішного відновлення роботи промислового підприємства керівник області навела Харківський тракторний завод.

«Сьогодні підприємство працює, забезпечуючи роботу та стабільну зарплату для 2000 харків’ян. Історія успіху ХТЗ – це гарний приклад співпраці держави та інвестора», - підкреслила голова ХОДА.

Вона також повідомила, що зараз керівництво області об'єднує зусилля з керівництвом держави заради пошуку шляхів виводу з кризи іншого промгіганту – авіаційного заводу.

«Харків займає сталі позиції в авіаційній галузі. У нас є вищий навчальний заклад, працюють суміжні підприємства – «ФЕД», «Хартрон», «Комунар». Я вважаю, в цілому можна створити потужний авіаційний кластер на Харківщині. Якщо це питання не порушувати, то нічого не зрушиться. Саме тому урядом було прийнято низку заходів, у Харкові пройшло засідання, на якому було розглянуто конкретні кроки щодо розвитку авіабудівництва. Це дає нам сподівання, що ХАЗ, на якому вкрай складна ситуація, зможе інтегруватися в цю кооперацію», - пояснила Юлія Світлична.