Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Коментар голови ХОДА з нагоди Дня українського добровольця

Коментар голови ХОДА з нагоди Дня українського добровольця

Сьогодні, у день створення першого українського добровольчого батальйону, ми висловлюємо подяку тим чоловікам та жінкам, які першими стали на захист України.

Навесні 2014 року наша країна вперше за часів своєї незалежності постала перед серйозною загрозою територіальній цілісності, миру та безпеці. І харків’яни відчули цю загрозу особливо чітко. Україна вистояла тоді багато в чому завдяки готовності добровольців полишити свої домівки, своє мирне життя та йти на фронт. Активна життєва позиція, небайдужість, мужність та сміливість – це ті риси, які притаманні українським добровольцям.

Зараз більшість добровольчих корпусів захищають Батьківщину в складі відновлених Збройних сил України. Мужність та відвага добровольців стають прикладом для багатьох воїнів, які прийняли рішення стати до лав наших Збройних сил, склавши контракт.

Мотивовані воїни та справжні патріоти – такими є українські добровольці. Я щиро вітаю всіх їх із цим новим державним святом. Бажаю щастя, добра, сил та мирного неба над головою.

Голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична