Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До кінця року в 10 опорних школах регіону з’являться по три сучасних кабінети

До кінця року в 10 опорних школах регіону з’являться по три сучасних кабінети

Про це під час прес-конференції 9 березня повідомив заступник голови - керівник апарату ХОДА Анатолій Бабічев.

«Перші школи, які стали опорними (Зміївську школу та Валківський ліцей), ми минулого року обладнали за європейськими стандартами: облаштували сучасним обладнанням кабінети фізики, хімії, біології. Там встановлено по декілька лінгафонних кабінетів з вивчення англійської мови, майже в усіх кабінетах є мультимедійне обладнання, встановлено спортивні майданчики, закуплені шкільні автобуси. Я впевнений, що за матеріально-технічною базою це одні з найкращих шкіл в Україні», - відзначив заступник керівника області.

Ще в десяти опорних закладах Харківщини нове обладнання буде встановлене цього року. За ініціативи голови ХОДА Юлії Світличної на останній сесії обласної ради для поліпшення матеріально-технічної бази цих закладів були виділені необхідні кошти.

«Цього року в цих школах з’являться по 3 - 4 сучасних кабінети, - сказав Анатолій Бабічев. – У багатьох школах кабінетам взагалі ніхто не приділяв уваги останні 25 років. У кабінетах фізики та хімії обладнання, здебільшого, 80-х років. Тому сьогодні ми встановлюємо нове обладнання, сучасні лабораторії, в яких навчаються учні в європейських школах. З одного боку, це дає можливість вчителю якісно та цікаво викладати, з іншого, - це популяризація науки. Якщо дітям цікаво вивчати хімію, біологію або географію, коли навчальний процес проходить із мультимедійним підґрунтям, - навчатися набагато цікавіше. Я впевнений, це сприятиме покращенню якості освіти».

Анатолій Бабічев також зазначив, що до кінця року в Харківській області має бути всього 25 - 30 опорних шкіл.