Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Голова ХОДА провела зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Туркменістану

Голова ХОДА провела зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Туркменістану

Юлія Світлична і Нурберді Аманмурадов обговорили перспективи подальшого співробітництва Харківської області з Туркменістаном в освітній сфері.

У ході зустрічі, яка відбулася 2 березня, Юлія Світлична зазначила, що сьогодні у вишах області навчаються близько двох тисяч туркменських студентів.

«Як і студенти з будь-якої іншої держави, які навчаються на території Харківської області, вони можуть розраховувати на участь обласного керівництва у вирішенні будь-яких питань, - запевнила голова облдержадміністрації. - Наше завдання - створити максимально комфортні умови для іноземних студентів, допомогти їм отримати якісну освіту, яка дозволить реалізуватися в тій чи іншій сфері».

Юлія Світлична зазначила, що порушуватиме проблемні питання, пов'язані з навчанням іноземців, під час виїзного засідання Комітету з питань науки і освіти Верховної Ради України, яке пройде в Харкові 2 березня.

Нурберді Аманмурадов, у свою чергу, звернувся до голови ХОДА з проханням взяти під особистий контроль підхід керівництва ВНЗ до іноземних студентів.

«Відомо, що Харків - місто студентів. Наша молодь традиційно прагне здобувати освіту у ваших вишах. Туркменістан сьогодні розвивається, впроваджує інноваційне виробництво, тому нам потрібні фахівці високого класу. Ваші виші можуть готувати таких фахівців», - пояснив посол Туркменістану.

Голова ХОДА запевнила його у своїй підтримці.

«Безумовно, якість освіти має відповідати часу. Харківські виші прагнуть показувати високий клас університетської науки, - підкреслила керівник області. - Підприємства переходять на нове обладнання і потребують кваліфікованих кадрів, здатних впроваджувати новітні технології. Тому сьогодні важлива не наявність диплому, а якість знань».

Вона також зазначила, що підвищенню якості освіти сприятиме реформа вищої школи України, яка створить конкуренцію як серед вишів, так і серед студентів.

Більше фото