Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відкрили Консульський пункт Посольства Туркменістану в Україні

У Харкові відкрили Консульський пункт Посольства Туркменістану в Україні

В урочистому заході взяли участь перший заступник голови ХОДА Марк Беккер і Посол Туркменістану в Україні Нурберді Аманмурадов.

Консульський пункт знаходиться у будівлі Держпрому (1 під'їзд, 1 поверх). У ньому працюватимуть два співробітники.

Під час урочистого відкриття Марк Беккер зазначив, що робота пункту сприятиме нарощуванню контактів ділових кіл Харківської області та Туркменістану, розвитку і збагачення новими спільними проектами.

«Сьогодні - визначна подія не тільки для громадян Туркменістану, а й для харків'ян. Я впевнений, нам належить зробити чимало кроків на шляху спільного розвитку. Бажаю нашим партнерам міцного здоров'я, успіхів, процвітання і миру - нашим народам», - сказав у вітальному слові перший заступник керівника області.

Він також зазначив, що протягом 2016 року зовнішньоторговельний оборот між Харківською областю і Туркменістаном склав майже 7,5 млн доларів США. Також, за словами Марка Беккера, велике значення консульський пункт матиме для студентів з Туркменістану, яких у нашому місті на даний момент налічується 3 тисячі чоловік.

Перший заступник голови Харківської обласної ради Віктор Коваленко також підкреслив вагомість партнерських відносин двох країн.

«Ми готові взаємодіяти по таких напрямках, як енергомашинобудування, сільгосп- і авіабудування, наука і освіта. До того ж, між Харківською областю і Марийським регіоном Туркменістану є торговельно-економічна і науково-технічна угода - роботу в цих сферах ми будемо продовжувати й надалі», - підкреслив Віктор Коваленко.

Нурберді Аманмурадов, у свою чергу, подякував ХОДА за сприяння у відкритті консульського пункту і зміцнення дружніх відносин з Туркменістаном.

Довідка. На даний момент у Харкові працює 21 представництво іноземних держав і міжнародних організацій. З них 2 генеральних консульства, 12 почесних консульств, 3 торгових і культурних центра, 4 представництва міжнародних організацій.