Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Художній музей запрошує на виставку виробів з бісеру

Художній музей запрошує на виставку виробів з бісеру

Відкриття експозиції «Бісерне мереживо Вікторії Кортневої» відбудеться 3 березня о 16:00 за адресою: вул. Жон Мироносиць, 9.

На виставці представлено колекцію виробів з бісеру Вікторії Кортневої та її сім’ї: доньки Олександри Байдакової і онуки Олександри Баранової.

Прикраси з бісеру користувалися широкою популярністю в національному костюмі багатьох народів світу, не виключенням була й Україна. У назвах українських прикрас немає чіткого визначення, але найбільш поширеними були і залишаються шийні та нагрудні жіночі прикраси: ґердани, силянки, коміри, крученки.

«Для Слобожанщини бісероплетіння не є старовинним традиційним видом народної творчості, і Вікторія Кортнева була серед початківців у процесі втілення цього виду творчості у нашому регіоні, - розповідають організатори. - Майже 60 років присвятила вона розвитку цієї галузі. Творам майстрині притаманні класичність, графічність, вишуканість, стриманість кольорової гами, гармонічне поєднання кольорів».

Роботи Вікторії Кортневої експонувались на обласних, всеукраїнських та міжнародних виставках, зберігаються в приватних колекціях в Україні, Германії, США, Японії, Ізраїлі та інших країнах.

Виставка працюватиме до 8 травня 2017 року.