Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Президент закликав ввести санкції проти осіб, які незаконно присвоюють українські активи на окупованій території

Президент закликав ввести санкції проти осіб, які незаконно присвоюють українські активи на окупованій території

Це він заявив під час зустрічі з Держсекретарем Великої Британії у закордонних справах та справах Співдружності Борисом Джонсоном та Міністром закордонних справ Республіки Польща Вітольдом Ващиковським.

Петро Порошенко зазначив, що Кремль демонструє ескалацію ситуації на сході України. Зокрема, в безпековому питанні: різке зростання кількості обстрілів і жертв серед мирного населення та українських військових, застосування важкої техніки та артилерії.

Президент нагадав, що під час Мюнхенської безпекової конференції Президент Росії В.Путін ухвалив рішення про визнання так званих документів, виданих «ДНР» та «ЛНР».

«Відбулося ще одне брутальне і жахливе порушення міжнародного права – Росією були де-факто конфісковані українські державні та приватні активи, які розташовані на окупованій території. І це є ще одним свідченням факту окупації РФ сходу України», - підкреслив Глава держави.

Президент додав, що це відбувається на фоні фактичного введення цих територій у «рубльову зону», постачання газу та електроенергії з Росії, введення бюджетних прямих трансфертів.

«Це є абсолютно чітким підтвердженням факту окупації цієї території російськими військами разом з повним контролем державного кордону на неконтрольованій ділянці. У зв’язку з цим ми наголошуємо, що Росія несе повну відповідальність за порушення режиму припинення вогню, вбивство українських військових та цивільних, за незаконне утримання заручників як на окупованій території, так і всередині РФ», - підкреслив Петро Порошенко.

Президент також закликав ввести санкції проти осіб, які незаконно присвоять українські активи: «Щоб до тих, хто сьогодні вступить у так звану власність конфіскованих активів, спільно були застосовані санкції за порушення міжнародного і українського законодавства». Глава держави впевнений, що скоординовані дії будуть ефективними.