Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ми робимо все, щоб робота енергетиків була стабільною. Євгеній Шахненко

Ми робимо все, щоб робота енергетиків була стабільною. Євгеній Шахненко

Заступник голови ХОДА розповів про роботу обласного антикризового енергетичного штабу та проходження опалювального сезону.

«Обласний антикризовий енергетичний штаб оперативно і чітко реагує на вказівки всеукраїнського штабу, - зазначив Євгеній Шахненко в ході прес-конференції 28 лютого. - Наше завдання – не допустити зривів теплоенергопостачання в Харківській області. Робимо все, щоб робота енергетиків була стабільною».

Заступник голови ХОДА зазначив, що в області постійно проводиться моніторинг роботи Зміївської ТЕС, яка використовує антрацитове вугілля. Режими роботи ТЕС контролює диспетчерська «Центренерго».

«Ми на роботу станції не впливаємо, - зазначив заступник керівника області. - На інших об'єктах енергетики триває стабільна робота: ТЕЦ-2 і ТЕЦ-5 забезпечені запасами газу та резервного палива».

Підбиваючи проміжні підсумки опалювального сезону в області, Євгеній Шахненко підкреслив, що взимку-2016/2017 у регіоні не було великих аварій, та відзначив злагодженість і грамотну взаємодію служб, які відповідають за життєзабезпечення області: ДСНС, дорожньої служби, енергетиків та газової служби.

«До кінця опалювального сезону - трохи більше місяця. Зараз, з потеплінням, згідно з постановою КМУ, ми будемо регулювати температуру енергоносіїв у залежності від навколишньої температури», - зазначив заступник голови ХОДА.

Він також додав, що велика увага в області продовжує приділятися економії енергоресурсів – в першу чергу, природного газу.

«Ми звернули увагу на роботу котелень, які належать нашим обласним комунальним підприємствам. Неекономні котли, яким по 20 - 25 років, теплотраси, мають значний знос, підлягають заміні. У нас є такий список по кожному району. Будемо продовжувати роботу щодо заміни котлів на енергозберігаючі та переходу на альтернативні джерела», - розповів Євгеній Шахненко.

Він зазначив, що підсумки опалювального сезону будуть підбиті в кінці квітня і тоді ж розпочнеться підготовка до нового сезону.