Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Військові – це наша сила, мужність, паріотизм і гордість України. Юлія Свитлична

Військові – це наша сила, мужність, паріотизм і гордість України. Юлія Свитлична

24 лютог голова ХОДА взяла участь у церемонії прискореного випуску офіцерів та професійних сержантів-авіаторів, що успішно завершили навчання в Харківському національному університеті Повітряних Сил ім. І. Кожедуба.

Юлія Світлична привітала випускників зі святом та побажала стійкості, незламності духу, впевненості в подальшій воєнній кар’єрі.

«Сьогодні українська армія поповнилася 189-ма воїнами. Зараз, коли Україна переживає нелегкі часи і кожен з нас відстоює її цілісність та незалежність, саме на вас український народ покладає величезні надії. Ви - найкращі, тому що мали змогу отримати кваліфікацію в одному з кращих вишів України. Військові – це наша сила, мужність, гідність, патріотизм і гордість України», - звернулася до випускників керівник області.

У ході урочистостей Юлія Світлична вручила молодим українським військовим дипломи.

60 випускників стали професійними сержантами-авіаторами, 129 – здобули первинне офіцерське звання «лейтенант». Двоє випускників заслужили золоту медаль, і ще 10 зможуть похвалитися дипломом з відзнакою. Приблизно кожен п’ятий з числа випускників продовжує сімейну династію військових.

«Сьогодні випускники відбувають до військових частин: авіаційних, протиповітряної оборони, сухопутних військ. Є такі, хто потрапить до підрозділів високомобільних десантних військ, - зазначив начальник ХНУПС генерал-майор Андрій Алімпієв. – Це достроковий випуск. На жаль, триває війна, і ми повинні мати міцні Збройні сили, які дозволять зупинити будь-якого агресора. Тому є потреба у професійних кадрах».

Андрій Алімпієв також додав, що з початком бойових дій на сході України навчальна програма була змінена. Зокрема, вихованці університету з другого курсу проходять практику у військових частинах, на аеродромах на авіаційній техніці.

Під час урочистостей випускник університету Сергій Кульченко, що отримав диплом з відзнакою, від імені молодих офіцерів подякував викладачам за те, що виховали дух захисника Батьківщини, українського народу.

«Кожен з молодих офіцерів, що стоять зараз у монолітному строю, пройшов зразкову школу майстерності, мужності, честі, став справжнім воїном, гідним захисником рідної України. Ми пишаємося тим, що отримали фундаментальні знання та навички керування сучасною бойовою технікою в стінах університету», - сказав Сергій Кульченко.

Юлія Світлична також відзначила, що в області особлива увага приділяється військово-патріотичному вихованню молоді: «До цього процесу ми залучаємо викладачів, військових. Задля того, щоб створювати механізми й працювати за цим напрямком не лише зі школярами, але й зі студентами».

Більше фото