Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На будівництво та придбання житла для учасників АТО в 2017 році виділено ще 13 млн грн

На будівництво та придбання житла для учасників АТО в 2017 році виділено ще 13 млн грн

Відповідні зміни до обласного бюджету депутати ухвалили в ході ІХ сесії VII скликання.

Кошти виділені в рамках Програми надання підтримки учасникам антитерористичної операції для будівництва та придбання житла в Харківській області на 2016 - 2018 роки, згідно з якою 40% вартості житла, що купується, компенсується з обласного бюджету, 60% платить учасник АТО.

Як повідомляють у Департаменті містобудування та архітектури ХОДА, цим коштом можливо забезпечити житлом близько 65 сімей.

На даний момент бажання взяти участь у програмі виявили 230 сімей, у тому числі 111 сімей почали підготовку необхідних документів.

«Через асоціацію «Регіональне будівництво» всі провідні будівельні компанії ще раз проінформовані щодо умов програми та запрошені взяти в ній участь. ПАТ «Трест «Житлобуд-1» уже активно співпрацює з департаментом і Харківським регіональним управлінням Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» та надав попередній перелік об’єктів, які можуть бути акредитовані в програмі у 2017 році. Це 19 житлових будинків, що розташовані практично в усіх районах міста», - повідомили у Департаменті містобудування та архітектури ХОДА.

Нагадаємо, Програма надання підтримки учасникам антитерористичної операції для будівництва та придбання житла в Харківській області на 2016 - 2018 роки діє з грудня 2016 року. У 2016 році було укладено 26 договорів з сім’ями учасників АТО на загальну суму 13,4 млн грн (у тому числі надано державної підтримки на суму 5,2 млн грн). За ці кошти учасниками АТО було придбано 26 квартир: 3 - однокімнатні, 20 – двокімнатних та 3 – трикімнатні.