Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В УкрДУЗТ відкрили лабораторію інформаційних систем і технологій імені Владислава Зубенка

В УкрДУЗТ відкрили лабораторію інформаційних систем і технологій імені Владислава Зубенка

В урочистій презентації лабораторії 20 лютого взяв участь заступник голови - керівник апарату ХОДА Анатолій Бабічев.

Він передав присутнім слова вдячності від голови ХОДА Юлії Світличної за те, що університет шанує пам’ять свого випускника, Героя України Владислава Зубенка.

«В університеті відкрито пам’ятну дошку, а тепер - лабораторію на честь Героя Небесної Сотні. Добре, що пам’ять про Влада житиме не лише в наших серцях - кожен студент згадуватиме про його подвиг, заходячи в цю аудиторію, - сказав Анатолій Бабічев. - Три роки тому на майдані Незалежності в Києві відбулися події, які змінили ситуацію в країні. Наше завдання - зберегти пам’ять про Героїв Небесної Сотні, які віддали життя за незалежність України. Сьогодні, на жаль, також щодня з життя йдуть хлопці, які боронять цілісність нашої держави на Донбасі. Хочу побажати нам найшвидшої перемоги та миру на нашій землі».

Як розповіла завідувач кафедри управляння та експлуатаційної роботи Українського державного університету залізничного транспорту Тетяна Будько, спеціалізована лабораторія підготовки фахівців з напряму управляння процесами перевезень на залізничному транспорті розрахована на 25 студентів.

«Для виконання практичної частини лабораторних занять тут встановлено 13 спеціалізованих автоматичних робочих місць із сучасними комп’ютерами. Для наочного подання навчального матеріалу в лабораторії встановлене мультимедійне обладнання. Широкоформатний проектор і моторизований екран забезпечують зручне і комфортне проведення презентацій, перегляд навчальних фільмів, демонстрацію роботи інформаційних систем. Управління мультимедійним комплексом здійснюється за допомогою кафедри-пульта. На стінах лабораторії встановлені стенди, на яких представлені функціональні схеми інформаційних систем керування, зокрема, система диспетчерської централізації «Каскад» та функціональна схема Єдиної автоматизованої системи керування вантажними перевезеннями на «Укрзалізниці», - розповіла Тетяна Будько.

Також в аудиторії встановлена вітрина, присвячена Владу Зубенку, який у 2013 році з червоним дипломом закінчив факультет управління процесами перевезень.

Більше фото