Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Децентралізація влади - яскравий приклад успішного впровадження системних змін в Україні. Президент

Децентралізація влади - яскравий приклад успішного впровадження системних змін в Україні. Президент

На цьому Глава держави наголосив у своєму зверненні до учасників з’їзду Української асоціації районних та обласних рад 17 лютого.

У своєму вітальному слові Петро Порошенко розповів про завдання асоціації.

«Суспільство очікує від асоціації нарівні з іншими представницькими органами місцевих рад участі у втіленні в життя реформ, забезпечення узгоджених дій органів місцевого самоврядування районного та обласного рівня щодо сприяння місцевому та регіональному розвитку, - сказав Президент. - Разом з іншими асоціаціями органів місцевого самоврядування, державними органами, інституціями громадянського суспільства, відповідними міжнародними організаціями ви маєте бути помічниками для органів місцевого самоврядування всіх рівнів: сприяти максимально ефективному здійсненню місцевими радами наданих повноважень у соціальній, економічній, регуляторній, фінансовій та інших сферах, допомагати у відстоюванні прав та інтересів територіальних громад під час впровадження реформи».

Петро Порошенко висловив впевненість у тому, що активна участь Української асоціації районних та обласних рад у процесах децентралізації влади стане пріоритетною у її діяльності, і пообіцяв всебічну підтримку реформи місцевого самоврядування.

«Разом ми досягнемо нашої спільної мети - появи в Україні самодостатніх та процвітаючих громад», - додав Глава держави.