Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Будівництво школи в Пісочині: оздоблювальні роботи йдуть із випередженням графіку

Будівництво школи в Пісочині: оздоблювальні роботи йдуть із випередженням графіку

16 лютого заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко проінспектував будівництво в мікрорайоні «Мобіль».

«Будівництво школи в Пісочині - проект, який особисто курує глава області Юлія Світлична. Роботи ведуться за планом, який ми намітили. Особливо радує те, що ми вже подали тепло до будівлі, проведення оздоблювальних робіт йде з випередженням графіка приблизно на два тижні», - зазначив Євгеній Шахненко.

Він також повідомив, що на даному етапі на об'єкті працюють понад 70 чоловік. Фінансування будівництва стабільне, надходження основної частини коштів з Державного фонду регіонального розвитку очікується в квітні-травні, що дозволить роботам вийти на фінішну пряму.

«Ми залучаємо майбутнього директора школи, педагогів, які дивляться якість робіт. Йде спільний процес будівництва. Я думаю, що всі завдання, які ставить перед нами керівник області, ми виконаємо, і 1 вересня школа зможе прийняти дітей», - сказав заступник голови ХОДА.

Євгеній Шахненко також зазначив, що школа буде відрізнятися від інших сучасним дизайном.

Довідка. Будівництво школи в мікрорайоні «Мобіль» почалося в 2016 році. Це перша школа, яку зводять «з нуля» в Харківській області за останні 12 років. Роботи фінансуються як з державного, так і з обласного та місцевого бюджетів. За проектом, школа в мікрорайоні «Мобіль» смт Пісочин буде триповерховою, в будівлі передбачені ліфти. Навчатися тут зможуть 640 дітей. Зараз у Пісочині не вистачає близько 800 шкільних місць. У селищі працюють два навчальних заклади: колегіум, який переповнений у два рази, і школа, де кількість учнів на 30% перевищує планові показники.