Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Спортсмени регіону вибороли медалі міжнародного турніру з тхеквондо

Спортсмени регіону вибороли медалі міжнародного турніру з тхеквондо

Про це повідомляють в Управлінні зі справ молоді та спорту ХОДА.

З 11 по 14 лютого в турецькому місті Белек відбувся міжнародний турнір з тхеквондо ВТФ «Turkish Open», на якому спортсмени Харківської області завоювали п’ять нагород, в тому числі дві золоті.

У змаганнях взяли участь близько 1500 спортсменів з 38 країн світу, які боролися за медалі в трьох вікових категоріях – кадети, юніори та дорослі. Успішно виступили українські тхеквондисти, завоювавши 3 золоті, 1 срібну та 5 бронзових нагород. Більш ніж половина з них – заслуга спортсменів Харківщини, на рахунку яких були 2 золоті, 1 срібна та 2 бронзові медалі.

У змаганнях серед кадетів у ваговій категорії до 61кг переможцем турніру став Євген Кучеренко. Він успішно провів два поєдинки проти суперників з Туреччини, розгромивши їх з рахунком 31:12 та 10:1.

У ваговій категорії до 52кг серед юніорок «золото» турніру завоювала харків’янка Євгенія Жила. На шляху до фіналу вона перемогла трьох суперниць з Туреччини та спортсменку з Німеччини. У фіналі Євгенія також зустрілася з представницею Німеччини Йолантою Тарвіда та здолала її з рахунком 5:4.

У ваговій категорії до 59кг серед юніорів «срібло» завоював харків'янин Олександр Дзюба. На шляху до фіналу він успішно провів чотири поєдинки, перемігши суперників з Туреччини та Саудівської Аравії, але у головному двобої за «золото» поступився 10:14 срібному призеру молодіжного чемпіонату Європи 2016 року Мерткану Долмачі з Туреччини та посів друге місце.

Бронзовими призерами «Turkish Open - 2017» стали Ілля Орел (кадети, вагова категорія до 57кг) та Василь Котяш (юніори, вагова категорія до 51кг).