Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область – серед лідерів у країні за рівнем зайнятості населення

Харківська область – серед лідерів у країні за рівнем зайнятості населення

Про це повідомив директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрій Шпарага під час засідання колегії департаменту.

У ході колегії підбили підсумки діяльності установ системи соцзахисту регіону в 2016 році та позначили пріоритети на 2017-й. Говорячи про ключові досягнення минулого року, Юрій Шпарага відзначив укладення територіальної угоди між ХОДА та профспілками Харківщини на 2016 - 2018 роки.

«У Харківській області - майже єдиній в Україні - застосовується механізм підтримки виробничих підприємств шляхом надання допомоги по частковому безробіттю, - наголосив директор Департаменту соцзахисту. - 9 підприємств отримали понад 2 млн грн для збереження своїх трудових колективів. Майже півтори тисячі підприємців, які створили нові робочі місця минулого року, отримали компенсацію єдиного соціального внеску. І це найкращий результат по Україні».

Також, за даними Юрія Шпараги, Харківська область має найнижчий у країні рівень безробіття населення у віці 15 - 70 років (6,1% до економічно активного населення відповідного віку за 9 місяців 2016 року) та 2 рейтингове місце серед регіонів України за рівнем зайнятості населення у віці 15 - 70 років (59,8% до населення відповідного віку за 9 місяців 2016 року).

«Високі рейтингові оцінки у сфері зайнятості свідчать про злагоджену роботу органів влади та служби зайнятості з волонтерськими, громадськими організаціями, а також благодійними фондами на ринку праці», - відзначив директор департаменту.

Він нагадав, що наш регіон обраний для реалізації 2-х пілотних проектів у сфері зайнятості в 2017 році, що будуть реалізовуватися спільно з ПРООН та Міжнародним банком реконструкції та розвитку. Проекти націлені на вирішення питань працевлаштування учасників АТО, переселенців та осіб з інвалідністю.

Одним із головних пріоритетів на 2017 рік Юрій Шпарага назвав забезпечення введення мінімальної заробітної плати та зростання рівня оплати праці.

«За дорученням уряду всіма місцевими управліннями запроваджено щомісячний моніторинг цих питань, - повідомив директор Департаменту соцзахисту населення ХОДА. - Результати моніторингу будуть розглядатися на засіданнях обласної робочої групи».