Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За підсумками роботи регіонального відділення Держаудитслужби державі відшкодували майже 40 млн грн

За підсумками роботи регіонального відділення Держаудитслужби державі відшкодували майже 40 млн грн

Результати роботи Північно-східного офісу Держаудитслужби за минулий рік розглянули під час колегії 10 лютого.

За інформацією начальника Північно-східного офісу Юрія Єфімова, за минулий рік підрозділ провів 123 контрольні заходи, в ході яких виявлено втрати фінансових і матеріальних ресурсів на 128 млн грн. За результатами державних фінансових аудитів враховано 140 пропозицій і рекомендацій, унаслідок впровадження яких отримано економічний ефект у сумі 109,2 тис. грн.

«У рамках поточного контролю за результатами аналізу процедур закупівель попереджені порушення на суму 328,4 млн грн. Крім того, виявлені фінансові порушення, що можуть призвести до незаконного та неефективного витрачання державних ресурсів на суму 3,2 млн грн. При цьому попереджено незаконне та неефективне витрачання ресурсів держави на 1,9 млн грн», - розповів Юрій Єфімов.

Для того, щоб посилити громадський контроль та покращити рівень відшкодування виявлених фінансових порушень, члени колегії Північно-східного офісу Держаудитслужби прийняли рішення про оприлюднення та доведення до громадськості фактів нереагування керівників органів влади, підприємств, установ і організацій на законні вимоги та пропозиції, надані службою за результатами здійснення державного фінансового контролю.

«Такий напрям роботи надасть нам додаткових важелів для покращення роботи, спрямованої на відшкодування виявлених втрат та запобігання їм у подальшому, а також буде сприяти підвищенню рівня відповідальності керівників щодо виконання законних вимог і пропозицій органів державного фінансового контролю», - зауважив Юрій Єфімов.

Також у ході колегії були визначені пріоритетні напрямки роботи офісу на 2017 рік. Серед них - подальше реформування діяльності Північно-східного офісу Держаудитслужби, формування ефективної моделі розвитку та підготовки висококваліфікованих державних аудиторів, підвищення і забезпечення належної якості державного фінансового контролю та матеріалів контрольних заходів, забезпечення належного рівня відшкодування виявлених втрат та посилення роботи, спрямованої на упередження фінансових порушень.