Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для допомоги мешканцям Авдіївки в області зібрали понад 20 тонн продуктів

Для допомоги мешканцям Авдіївки в області зібрали понад 20 тонн продуктів

Також до Донецької області відправляють 10 дизель- і бензогенераторів, стільки ж теплоелектрообігрівачів і 20 тонн палива.

Про це повідомив перший заступник голови ХОДА Марк Беккер. 1 лютого він взяв участь у засіданні комісії щодо ситуації в м. Авдіївці Донецької області, яка пройшла в режимі відеоселектора під керівництвом Віце-прем'єр-міністра - міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка.

«Уранці 2 лютого автоколона, що складається з 2 КамАЗів і 2 ГАЗелей, а також бензовоза, виїде з Харкова, щоб доставити гуманітарний вантаж на Донеччину, - зазначив Марк Беккер. - Супроводжувати колону буде директор Департаменту цивільного захисту ХОДА Павло Пономаренко та представник Головного управління ДСНС України в Харківській області. Автоколона буде рухатися в супроводі автомобілів управління Нацполіції в Харківській області».

У складі вантажу - понад 20 тонн продуктів, у тому числі: 5850 кг борошна, 1860 кг макаронних виробів, 2100 кг круп, 1500 кг цукру, 6200 кг овочів, 650 кг кондитерських виробів та 1000 кг хлібобулочних виробів, а також тушкованка, ковбасні вироби, олія, сири, питна вода. Крім того, до Авдіївки відправляють понад 50 кг мила, 120 кг засобів для прання, а також ліки та перев'язувальні матеріали.

«Також до Донецької області відправляємо 10 дизель- і бензогенераторів і стільки ж одиниць теплоелектрообігрівачів. Передаємо 10 тонн дизельного палива та 10 тонн бензину. До п'ятниці виготовимо на їхнє замовлення та привеземо 10 кубів пиломатеріалу (брус, дошки тощо)», - зазначив Марк Беккер.

За інформацією заступника начальника Управління споживчого ринку Департаменту економіки та міжнародних відносин ХОДА Світлани Калачової, необхідні продукти зібрали буквально за лічені години. До процесу долучилися підприємства та фермери з усіх районів Харківської області. Вантажити гуманітарну допомогу для жителів Авдіївки допомагали курсанти Харківського національного університету Повітряних сил ім. І. Кожедуба.

«Допомагали й учасники загонів територіальної оборони, військові. Робота триває, впевнений, що це не останній вантаж», - зазначив директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА Олексій Максимов.

Нагадаємо, за розпорядженням голови ХОДА Юлії Світличної в області створено оперативний штаб для надання допомоги мешканцям Авдіївки. Відповідне доручення всім головам облдержадміністрацій України 31 січня дав Президент Петро Порошенко. Питання надання гуманітарної допомоги населенню Авдіївки Юлія Світлична тримає під особистим контролем.