Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Перший гуманітарний вантаж до Авдіївки з Харківської області відправлять протягом декількох годин

Перший гуманітарний вантаж до Авдіївки з Харківської області відправлять протягом декількох годин

На Донеччину готуються надіслати електрогенератори, теплові гармати, мобільні прилади для освітлення, а також паливо, медикаменти й теплі речі.

За розпорядженням голови ХОДА Юлії Світличної в області створено оперативний штаб для надання допомоги мешканцям Авдіївки. Відповідне доручення всім головам облдержадміністрацій України 31 січня дав Президент Петро Порошенко.

Питання формування гуманітарного вантажу, який відправлять до постраждалого населеного пункту, та можливого прийому переселенців розглянули на засіданні штабу 1 лютого.

Перший гуманітарний вантаж для жителів Авдіївки з Харкова планують відправити вже у найближчі кілька годин.

«Ми готові надати пересувні електростанції, дизельне паливо та бензин. Також до складу вантажу будуть включені кошти для надання медичної допомоги, теплий одяг для дорослих і дітей», - повідомив перший заступник голови ХОДА Марк Беккер.

Він зазначив, що на даний момент усі служби області, департаменти та управління ХОДА та райдержадміністрації відпрацьовують питання, що пов'язані з можливим розміщенням переселенців з Авдіївки.

«Ще вчора ми отримали від усіх глав районних держадміністрацій відповідні адреси та кількість місць, які можна надати для переселенців, і сформували відповідні списки», - повідомив перший заступник голови облдержадміністрації.

Він акцентував увагу керівників РДА на необхідності, крім місць для розміщення переселенців, вирішити питання харчування та медичного обслуговування.

«Для дітей шкільного та дошкільного віку передбачити можливості навчання у дошкільних установах і школах. Людям з інвалідністю ми повинні обов'язково надати можливості продовжувати необхідне лікування», - підкреслив Марк Беккер.

Він поставив завдання керівникам усіх районів області активно включитися у роботу.

Більше фото