Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Анатолій Бабічев взяв участь у засіданні Асамблеї вчених рад університету імені Каразіна

Анатолій Бабічев взяв участь у засіданні Асамблеї вчених рад університету імені Каразіна

Урочисте засідання асамблеї, присвячене 212-й річниці з дня заснування університету, відбулося 27 січня.

Відкриваючи захід, заступник голови - керівник апарату ХОДА Анатолій Бабічев передав колективу вишу вітання від голови ХОДА Юлії Світличної, побажавши зберігати і примножувати славетні традиції, залишатися на вістрі сучасного наукового і суспільного життя Харківщини.

«Каразінський університет зіграв важливу роль у становленні вітчизняної науки й освіти, стояв у витоків пріоритетних напрямів науки. Випускниками університету стали майже 200 тисяч кваліфікованих фахівців, що віддавали знання та досвід рідній країні, - сказав заступник голови ХОДА. -  2016 рік став для університету роком нового розвитку. За даними одного з головних міжнародних рейтингів вищих навчальних закладів – QS World University Rankings – університет вперше увійшов до 400 кращих вишів світу. У консолідованому рейтингу вищих навчальних закладів України університет посів друге місце. За оцінками Міністерства освіти і науки України Каразінський університет у 2016 році посів перше місце за результативністю наукової роботи. Ці дані переконливо засвідчують, що університет зберігає позиції одного з лідерів національної вищої освіти та науки».

Анатолій Бабічев також відзначив вагомий внесок університету в роботу створеного за ініціативи обласної державної адміністрації Харківського університетського консорціуму.

«Важливою складовою роботи університету є культурна і просвітницька діяльність, для якої активно використовується унікальна інфраструктура, що включає першокласні музеї, художню галерею, навчально-демонстраційний центр «ЛандауЦентр», Центр сучасного мистецтва «ЄрміловЦентр». За підтримки обласної державної адміністрації в 2016 році викладачі і науковці університету поширили просвітницьку діяльність на райони Харківської області. У заходах, що відбулися у рамках проекту «Пересувна виставка цікавої науки», 15 тисяч школярів долучилися до світу сучасного наукового пошуку», - нагадав Анатолій Бабічев.

У ході засідання асамблеї відбулося нагородження лауреатів премії університету за високі досягнення у навчальній, науковій та виховній роботі за минулий рік. Крім того, ректор вишу Віль Бакіров оголосив рішення Вченої ради університету про присудження звання почесного доктора університету Євгену Бистрицькому та Вірі Целуйко.