Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині вже поставлено на військовий облік 35% юнаків 2000 року народження

На Харківщині вже поставлено на військовий облік 35% юнаків 2000 року народження

У регіоні триває приписна кампанія-2017.

Як повідомляє начальник Регіонального медіа-центру МО України (м. Харків) Дмитро Горбунов, протягом перших тижнів 2017 року третину юнаків вже вивчено на предмет придатності у майбутньому до військової служби і поставлено на військовий облік.

Так, близько 4000 осіб, або 45% від усіх допризовників, було викликано до військових установ, з яких приблизно 3600 вже своєчасно пройшли медичний огляд і бесіди з психологами.

«Хоча «Приписна кампанія-2017» триватиме до 31 березня, 40% від усього обсягу цієї роботи військкомати регіону вже виконали, - розповідає військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату полковник Юрій Калгушкін. - На жаль, у понад 500 хлопців, що складає лише 5%, військові лікарі виявили дуже серйозні хвороби, через які вони не зможуть служити в армії. Проте гарною новиною є те, що 35% від усіх тих, хто народився у 2000-му, повністю здорові та отримали приписне посвідчення».

За словами офіцера, на Харківщині є декілька районів, де протягом неповного січня виконано майже увесь комплекс приписної кампанії. Так, у Близнюківському РВК перевірено 98% усіх 17-річних юнаків, а в Індустріальному в місті Харків РВК та Вовчанському райвійськкоматах звітували про виконання понад 80% цього загальнодержавного завдання.

Довідка. Торік на Харківщині підлягало приписці при РВК близько 9000 осіб. Приблизно 10% від усіх юнаків 1999 року народження торік визнано такими, які  ніколи не служитимуть в армії через наявність серйозних хвороб. Близько 30 сімнадцятирічних мешканців області мали судимість і також не зможуть носити погони. Близько 250 осіб вирішили навчатися у військово-навчальних закладах.