Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські актори разом із польським режисером готують виставу «Картотека»

Харківські актори разом із польським режисером готують виставу «Картотека»

Реалізацію спільного україно-польського проекту в культурній сфері обговорили на зустрічі 24 січня заступник голови - керівник апарату ХОДА Анатолій Бабічев та Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Януш Яблонський.

Виставу «Картотека» за п’єсою польського автора Тадеуша Ружевича ставлять актори Харківського державного академічного драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка під керівництвом польського режисера Анджея Щитка. 

«Спільний україно-польський проект у театральній сфері, дійсно, є дуже цікавим та важливим, - зазначив Анатолій Бабічев. – У цілому наші взаємовідносини у гуманітарній сфері різноманітні. Є активна взаємодія вищої школи, спільні проекти у сфері середньої освіти. Зокрема, багато чого зроблено минулого року. Цього року ми продовжимо гарні традиції спільного співробітництва».

Як розповів Януш Яблонський, прем’єру планують показати глядачам 17 березня. Проект реалізується, у тому числі й за підтримки Міністерства культури Республіки Польща. 

«Це буде масштабний культурний захід не лише для Харкова. Сподіваємося, що з цією виставою актори поїдуть на гастролі до Польщі. Також сподіваємося, якщо буде підтримка облдержадміністрації, в рамках обміну наші актори зможуть виступати в Харкові», - зазначив Януш Яблонський.

Анатолій Бабічев сказав, що ХОДА готова надати підтримку реалізації цієї ініціативи в усіх організаційних питаннях.

«Я впевнений, що спільні проекти підуть на користь розвитку стосунків між двома державами та двома народами», - висловив думку Анатолій Бабічев.

Вистава «Картотека» - третя спільна робота польського режисера та колективу харківського театру. Вистави «Прощавай, Іуда…» та «Антігона у Нью-Йорку» мали успіх як у глядачів нашого регіону, так і у громадськості Польщі. 

«Ми хочемо, щоб вистава вийшла дійсно приголомшливою. Все буде залежати від акторів і від нашої з ними співпраці. Це важливий проект, це імідж не лише самого театру, але і всього міста», - сказав режисер вистави Анджей Щитко.

Нагадаємо, у березні 2017 року театр ім. Т.Г. Шевченка відзначатиме 95-річчя з дня заснування, а також 130-річчя з дня народження видатного драматурга Леся Курбаса.