Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Стартував обласний етап учнівських олімпіад та конкурсу-захисту робіт МАН

Стартував обласний етап учнівських олімпіад та конкурсу-захисту робіт МАН

15 січня в ХНУ ім. В.Н. Каразіна відбувся урочистий захід, що був присвячений початку учнівських змагань. У цей день також пройде математична олімпіада та захист робіт у науковому відділенні хімії Малої академії наук.

«Сподіваємося, що наші учні продемонструють гарні результати - не тільки на обласному, але й на всеукраїнському рівні. Адже на Харківщині є сталі позиції лідирування у МАН та олімпіадах, - наголосила голова ХОДА Юлія Світлична. - Мені приємно відзначити, що 2016 року на Всеукраїнському конкурсі-захисті робіт Малої академії наук наша область стала першою серед усіх регіонів. Харківські учні торік завоювали 16 перших місць на конкурсі-захисті робіт МАН. Другий результат – 8 перших місць - був у міста Київ. Такі показники - це результат системної роботи, яка ведеться на Харківщині як з обдарованою молоддю, так і з викладацьким колективом. Цього навчального року ми запровадили нові підходи до підготовки школярів до всеукраїнських олімпіад, закупили нове мультимедійне обладнання, що дозволяє проводити заняття більш цікаво».

Юлія Світлична відзначила, що за останні два роки завдяки бюджетній децентралізації, що була ініційована Президентом України, вдалося суттєво збільшити фінансування закладів освіти. Так, тільки в 2016-му до шкіл області надійшло 28 сучасних навчальних кабінетів та більше 1400 комп’ютерів.

В урочистому відкритті обласного етапу учнівських інтелектуальних змагань взяв участь заступник голови – керівник апарату ХОДА Анатолій Бабічев. Він підкреслив, що керівництво Харківщини вважає освіту однією з конкурентних переваг регіону.

«Наша стратегія спрямована на підвищення якості освіти та створення умов для навчання та виховання кожної дитини. Особлива увага приділяється організації роботи з обдарованою молоддю», - відзначив заступник керівника області.

Він повідомив, що задля широкого залучення наукових ресурсів до роботи з обдарованими дітьми та молоддю з 2017 року в області започатковано освітній проект «Наукові обрії Харківщини».

«Реалізація проекту дозволить у перспективі забезпечити підготовку сучасних фахівців з науковим світоглядом, сприятиме подальшій інтеграції освіти і науки, популяризації наукових знань, формуванню наукового стилю мислення школярів», - пояснив Анатолій Бабічев.

Він також підкреслив, що харківські школярі стають переможцями не лише всеукраїнських, а й міжнародних учнівських олімпіад. Так, у 2016 році всі 7 учасників здобули медалі на міжнародних олімпіадах з математики, фізики та хімії.

Під час урочистого заходу перед учасниками змагань також виступили титуловані колеги: неодноразова переможниця Міжнародної математичної олімпіади та переможниця Європейської математичної олімпіади для дівчат, першокурсниця факультету математики й інформатики ХНУ ім. В.Н. Каразіна Ольга Сіліна та 11-класниця харківського ліцею № 107 Дарина Тимохіна, яка неодноразово перемагала у Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН.

З графіком проведення обласного етапу учнівських олімпіад можна ознайомитися тут, із графіком захистів робіт МАН - тут.