Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У фестивалі вертепів взяли участь понад 50 колективів з усієї України

У фестивалі вертепів взяли участь понад 50 колективів з усієї України

Виступи проходили на 30 майданчиках в різних куточках міста.

13-14 січня в регіоні проходив масштабний захід - «Вертеп-фест-2017», який об'єднав понад 500 учасників з усіх регіонів країни.

Колядники виступали біля великих торгових центрів, залізничного вокзалу «Харків-Пасажирський», пам'ятника Т.Г. Шевченку, медичних і дитячих установ. Зокрема, творчі колективи відвідали Комарівський дитячий будинок-інтернат в селищі Високому, Військово-медичний клінічний центр Північного регіону (військовий госпіталь), Харківський обласний спеціалізований будинок дитини № 1, Харківський обласний дитячий клінічний санаторій на Олексіївці, Харківську обласну клінічну лікарню. Головною локацією фестивалю був визначений майданчик біля ХНАТОБ ім. М.В. Лисенка.

«Вийшло зовсім не так, як ми очікували. Вийшло набагато краще, - ділиться враженнями координатор фестивалю Олена Рофе-Бекетова. - Згідно з програмою, іногородні учасники повинні були один день виступати, а на другий - ознайомляться з містом. Але вони виступали і під час екскурсій, в громадському транспорті, де є глядачі. Представники супермаркетів, в яких ми не були, після концертів 13 січня дзвонили і просили приїхати до них - і ми їхали».

Крім того, в рамках фестивалю 660 осіб в Харкові, Львові та Краматорську одночасно заспівали колядку «Нова радість стала». За словами організаторів, саме в нашому регіоні, де і народилася ідея акції, виконання колядки стало наймасовішим - на площі перед ХНАТОБом ім. М.В. Лисенка зібралося близько 400 учасників «Вертеп-фесту-2017» і глядачів.

Громадський порядок на «Вертеп-фесті-2017» охороняли 500 поліцейських, 300 курсантів і 150 військовослужбовців Національної гвардії.