Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ми вирішуємо проблему доставки харківських пацієнтів на процедуру гемодіалізу. Михайло Черняк

Ми вирішуємо проблему доставки харківських пацієнтів на процедуру гемодіалізу. Михайло Черняк

11 січня заступник голови ХОДА провів особистий прийом громадян.

Жителі області зверталися за допомогою у вирішенні різних питань соціального характеру. Найбільше було прохань про сприяння у виділенні коштів на лікування. Заступник голови ХОДА запевнив, що звернення розгляне профільна комісія. Тим, хто потребує лікування або обстеження, допомогу нададуть в обласних закладах охорони здоров'я.

Також на прийом до Михайла Черняка звернулися харків'яни, які проходять процедуру гемодіалізу в обласному клінічному центрі урології та нефрології.

«На сьогоднішній день для харків'ян, які проходять процедуру гемодіалізу, існує проблема доставки до центру. Жителі області такої проблеми не мають, але городянам потрібно шукати якійсь рішення. Зараз на життєво важливу процедуру пацієнти-харків'яни, серед яких є і особи з інвалідністю, часто доставляються в каретах швидкої допомоги. Оскільки лікування проходить в 4 зміни - доїхати вчасно на першу і виїхати з останньої громадським транспортом неможливо», - відзначили заявники.

Михайло Черняк розповів, що знає про існуючу проблему і особисто займається вирішенням цього питання.

«З доставкою пацієнтів з області, дійсно, не має проблем, тут робота відрегульована, - зазначив Михайло Черняк. - Що стосується харків'ян, ми обов'язково порушимо це питання і обговоримо його з представниками міської влади. Щоб вирішити питання, слід або створити комунальне підприємство-перевізник, або відкрити додаткові центри - обговорюємо проблему з містом», - поділився з харків'янами Михайло Черняк.

Крім того, до заступника керівника області зверталися представники підприємств, на яких працюють особи з інвалідністю. Так, транспортне підприємство попросило ХОДА клопотати перед Міністерством інфраструктури України в отриманні необхідної дозвільної документації.

Заступник голови обладміністрації доручив фахівцям профільних департаментів ХОДА вивчити порушені питання та взяв їх на контроль. Відповіді будуть спрямовані громадянам в терміни, визначені чинним законодавством.

Більше фото