Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За святкові дні на дороги області висипали майже 400 тонн солі

За святкові дні на дороги області висипали майже 400 тонн солі

Незважаючи на складні погодні умови, рух транспорту на дорогах державного значення не припинявся ані на хвилину, повідомили в Службі автомобільних доріг Харківської області.

За інформацією дорожників, за одну лише добу 6 - 7 січня в області випало до 40 см снігу.

«Найбільше від снігопадів постраждали дороги в Богодухівському, Дергачівському, Валківському та Вовчанському районах. Подекуди перемети сягали 1 метра 40 сантиметрів, - повідомив заступник начальника Служби автомобільних доріг у Харківській області Михайло Богатир. - Тому після «пробивання» на вихідних тут працювали роторні машини, які розширювали проїжджу частину».

Підбивши статистику роботи за святкові дні, в САД Харківської області повідомили, що з 6 січня використали 394 тонни технічної солі та близько 5300 кубометрів пісчано-сольової суміші. Кожного дня від снігу розчищали близько 3 000 км автомобільних доріг. На роботах було задіяно 193 механізми залученої техніки. 

«Нам вдалося впоратися зі стихією, - оцінює результат роботи Михайло Богатир. - На дорогах державного значення рух транспорту не припинявся (на кілька годин обмежували проїзд вантажних фур), також були «пробиті» все дороги місцевого значення».

У готовності до ліквідації можливих наслідків непогоди протягом усіх свят знаходилися сили та засоби АК «Харківобленерго». На підприємстві повідомили, що для можливого проведення ремонтних робіт сформовано аварійний запас: 300 опор, 24 км кабельно-провідникової продукції та 20 силових трансформаторів.

«У цілодобовому режимі працювали 35 аварійних бригад (175 осіб) та диспетчерські. Резервні бригади були переведені на посилений режим роботи», - надали інформацію в «Харківобленерго».

За даними компанії, в нашому регіоні не зафіксовано масових відключень споживачів від електропостачання через негоду, не було й аварійних ситуацій в енергообладнанні та електромережах АК «Харківобленерго». 

Посилено несли службу на вихідних і рятувальники регіону.

«У зв'язку зі снігопадами нас залучали для надання допомоги водіям автомобілів, які потрапили у снігові замети або на слизькі ділянки доріг, - зазначив помічник начальника ГУ ДСНС України в Харківській області Ігор Лупандін. - Наприклад, з 6 на 7 січня наші фахівці 4 рази виїжджали на допомогу автомобілістам. 8 січня було також 4 виїзди, а 9-го - вже тільки один».

За інформацією Ігоря Лупандіна, на трасах працювали 7 пересувних пунктів обігріву (автомобілі з кунгами). В ГУ ДСНСУ також нагадали про те, що в області працюють стаціонарні пункти обігріву (повний список - тут).

Нагадаємо, 4 січня за дорученням голови ХОДА Юлії Світличної відбулося засідання регіональної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Представникам всіх служб, що відповідають за життєдіяльність області, були поставлені першочергові завдання щодо дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій.