Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За добу було розчищено від снігу 3750 км автомобільних доріг Харківщини

За добу було розчищено від снігу 3750 км автомобільних доріг Харківщини

Про це повідомляють у Службі автомобільних доріг у Харківській області.

Так, 6 січня Харківщина потрапила під вплив одразу двох циклонів. У південних районах - Лозовій, Сахновщині, Зачепилівці - розпочалися опади у вигляді снігу й розповсюдились на територію східних районів - Барвінкового, Ізюма, Борової. В той же час в західних та центральних районах області спостерігалось зниження температури. До 18:00 6 січня опади у вигляді снігу охопили всю територію Харківщини і супроводжувались сильним вітром зі швидкістю 8-10 м/с, а місцями пориви вітру становили 10-15 м/с. Ближче до 20:00 на території південних та східних районів за температури від 0 до -3°С опади змінились на дощ. В центральних районах - Змієві, Балаклії, Шевченковому, Чугуєві -  дощ йшов за температури від - 5 до - 7°С, що спричинило ожеледь на дорогах області.

Станом на ранок 7 січня опади продовжувались у вигляді мряки та крупи. Товщина снігового покрову становила 15-30 см, а місцями - до 40 см. Температура повітря по області від - 11  до +2°С. За минулу добу працювало 227 одиниць техніки, 266 робітників філій ДП «Харківський облавтодор», висипано 2070 куб.м ПСС, 170 т технічної солі, розчищено від снігу 3750 км автомобільних доріг, було залучено 22 одиниці техніки сторонніх підприємств районів.

«За період з 6 по 7 січня дорожньо-транспортні пригоди через дорожні умови відсутні, рух автомобільними дорогами загального користування Харківської області не закривався та не обмежувався», - повідомляють дорожники. 

 За даними Гідрометцентру, в найближчі дві доби опади у вигляді снігу будуть продовжуватись по всій території області.

У Службі автомобільних доріг у Харківській області повідомляють, що для оперативного реагування на можливе виникнення надзвичайних ситуацій на дорогах загального користування відбувається цілодобове патрулювання відповідальними особами з керівного складу Служби автомобільних доріг та ДП «Харківський облавтодор».

У САД звертаються до водіїв з проханням планувати дальні поїздки на світлу пору доби та, за можливістю, обмежити пересування автомобільними дорогами загального користування у нічний час. Дорожники нагадують: гальмівний шлях, коли дорога засніжена або вкрита ожеледицею, збільшується у рази.

При Службі автомобільних доріг створено графік цілодобового чергування дорожників та спеціальної техніки на автомобільних дорогах Харківщини. У разі виникнення надзвичайної ситуації можна телефонувати за номером диспетчера: 336-77-00.