Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2016 році на альтернативне теплопостачання перевели 73 об'єкти соціальної сфери області

У 2016 році на альтернативне теплопостачання перевели 73 об'єкти соціальної сфери області

Як повідомили в Управлінні паливно-енергетичного комплексу ХОДА, перехід на альтернативне паливо дозволив скоротити споживання природного газу по бюджетній сфері на 20%.

«У цьому році в області були виконані роботи з технічного переоснащення систем теплопостачання 73 об'єктів соціальної сфери на альтернативні види палива. У школах, дитячих садах, лікарнях, будинках культури встановлені сучасні котли, які працюють на твердому паливі - дровах, пеллетах, трісці. Всього на проекти з газозаміщення в 2016-му було спрямовано понад 80 млн грн», - розповіли в Управлінні ПЕК.

Крім того, у Вовчанському районі було завершено пілотний проект з технічного переоснащення систем теплопостачання всіх об'єктів соціальної сфери.

«У цьому році на альтернативні види палива були переведені 17 об'єктів району, що дозволить скоротити споживання природного газу на 0,5 млн м. куб. на рік, - уточнили в Управлінні ПЕК. - Крім цього, при реалізації пілотного проекту вдалося заощадити 1 млн грн від загальної суми, виділеної з обласного бюджету».

Всього в 2015-2016 роках на території Харківської області було реалізовано 140 проектів з газозаміщення в бюджетній сфері. За даними фахівців, експлуатація цих котелень на альтернативному паливі дозволяє заощадити більше 80 млн грн бюджетних коштів в опалювальний період.