Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична привітала з Днем святого Миколая вихованців Харківського санаторного НВК №13

Юлія Світлична привітала з Днем святого Миколая вихованців Харківського санаторного НВК №13

Голова ХОДА передала вихованцям закладу солодкі подарунки.

«Ваш НВК посідає гідне місце серед закладів регіону, виграє у різноманітних конкурсах та отримує гранти. Ваші вчителі розвиваються та знайомлять вас з новими сучасними проектами та програмами. Я впевнена, у вас все в житті вийде. Бажаю вам успіхів, гарних оцінок та море посмішок», - звернулася до учнів керівник області.

Під час візиту до інтернату Юлія Світлична також ознайомилась з тим, як діти навчилися працювати на тому обладнанні, яке було передано школі в кінці минулого навчального року.

«Програму щодо укріплення матеріально-технічної бази шкіл області й цього навчального закладу, зокрема, ми будемо продовжувати і в подальшому», - відзначила голова ХОДА.

У Харківському санаторному навчально-виховному комплексі № 13 проходять лікування та навчаються 265 дітей із вадами хребта, 20 з них – дошкільнята. Вихованці закладу проходять реабілітацію, займаються лікувальною фізкультурою, плаванням, проходять фізіотерапію. У школі діє особливий режим: після 20 хвилин уроку – 5-хвилинна перерва для розвантаження хребта, також обов’язковим є сон. Діти перебувають у закладі протягом робочого тижня: з понеділка по п’ятницю.

Окрім реабілітації, особлива увага у НВК приділяється навчальному процесу. Як розповіла директор НВК Галина Михайленко, заклад працює за напрямом STEM-освіти. Також у дітей є можливість займатися лего-конструюванням та створювати роботів. Для навчання вихованців залучаються новітні міжнародні програми. Зокрема, використовується методика, за якою діти закладу вчаться дебатувати і відстоювати свою думку. 

«Ми намагаємося розвивати в кожної дитини можливості і задатки, які їм дані природою. Всі напрямки, за якими ми працюємо, допомагають розвинути лідерські якості, працювати в команді, поєднувати цікаву інформацію з різних предметів», - зазначила Галина Михайленко.

У НВК активно використовують інформаційно-комунікативні технології, кабінети оснащені сучасним обладнанням.

Окрім того, у закладі працюють студії ландшафтного дизайну, декупажу, театральна, музична і творча студії, гурток сучасних танців, спортивні секції, є заняття зі швейного виробництва. Особливу увагу дітей привертає студія писанкарства. Під час відвідування закладу Юлія Світлична теж долучилася до процесу створення писанки.

Більше фото