Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Керівник ХОДА передала бригадам екстреної медичної допомоги ключі від нових «швидких»

Керівник ХОДА передала бригадам екстреної медичної допомоги ключі від нових «швидких»

Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Харківської обласної клінічної лікарні отримав 12 автомобілів класу А і В.

Парк «швидких» оновили за кошти обласного бюджету. За інформацією Юлії Світличної, частина автомобілів залишиться в Харкові, частина - відправиться в область: у Вовчанський, Куп'янський, Дергачівський та Харківський райони.

«На машини екстреної допомоги райони чекали. І ми свою обіцянку виконали. Як і в минулому році, на закупівлю «швидких» з обласного бюджету були виділені необхідні кошти. Тому сподіваюся, що ті нормативи, за якими Харківська область займає лідируючі позиції: доїзд до пацієнта по місту - за 10 хвилин, по області - за 20 хвилин, - будуть витримані. І всі жителі Харківщини отримають медичну допомогу в строк», - сказала Юлія Світлична.

Як розповів директор Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Віктор Забашта, машини екстреної допомоги обладнані дефібриляторами, кардіостимуляторами, кардіографами, апаратами для підігріву рідини.

За словами в.о. начальника Управління охорони здоров'я ХОДА Галини Сіроштан, автопарк системи екстреної медичної допомоги сьогодні становить 231 машина.

Нагадаємо, Юлія Світлична заявила, що розвиток сфери охорони здоров'я буде пріоритетним напрямком роботи обласної влади у 2017 році. Керівник області повідомила, що капітальний ремонт у наступному році очікує 14 установ охорони здоров'я, в тому числі - приведуть до ладу обласну клінічну та дитячу клінічну лікарні, перинатальний центр, обласну травматологію, обидві інфекційні лікарні - дорослу і дитячу.

Більше фото