Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За рік в області ввели в експлуатацію 400 тисяч квадратних метрів житла

За рік в області ввели в експлуатацію 400 тисяч квадратних метрів житла

Підсумки роботи будівельників області в 2016 році підвели 16 грудня під час обласної селекторної наради.

Селектор пройшов під керівництвом заступника голови ХОДА Євгенія Шахненка. Підводячи підсумки року, він зазначив, що будівельний комплекс Харківської області займає провідні позиції в Україні.

«Цього року за приростом будівельної продукції ми знаходимося на другому місці, за здачею житла в експлуатацію також займаємо лідируючі позиції, - заявив Євгеній Шахненко.- Торік ми ввели в експлуатацію 320 тис. кв. м житла, цього року вийдемо на 400 тис. кв. м. Хочу відзначити успіхи провідних забудовників, наприклад АТ «Трест «Житлобуд - 1», який зводить 60% всього житла області та демонструє серйозні результати».

За уточненими даними, які навів директор Департаменту містобудування та архітектури ХОДА Михайло Рабинович, область готова ввести в експлуатацію близько 405-410 тис. кв. м житла (на 10 - 15% більше, ніж у 2015 році).

«У тому числі багатоквартирного житла та об'єктів реконструкції - 285 тис. кв. м, індивідуального житла та об'єктів реконструкції - 120 тис. кв. м», - зазначив Михайло Рабинович.

Він також підкреслив, що в експлуатацію вже прийняли 43 багатоквартирних будинки, до кінця року планується введення ще 15 об'єктів. Також за рік жителі області завершили будівництво 685 індивідуальних будинків.

«Є також проблемні об'єкти. Це багатоповерхівки по просп. Перемоги 61-а, на вул. Джерельній, 11 та на просп. Героїв Сталінграда 163/167. Сьогодні ситуація на цих об'єктах - на контролі керівництва ХОДА, документи передані в прокуратуру», - повідомив Михайло Рабинович.

Крім того, під час селектора Євгеній Шахненко нагадав про програми доступного житла, які діють у Харкові й області.

«Почала діяти Програма надання підтримки учасникам антитерористичної операції для будівництва та придбання житла в Харківській області на 2016 - 2018 роки. На сесії облради виділили 6,5 мільйона гривень на 2016 рік. Зараз «Трест «Житлобуд-1»вже бере участь у цій програмі. Наступного року році попередньо заплановано виділення 13 млн грн, але керівник області Юлія Світлична наполягає на збільшенні цієї суми до 20 млн грн», - повідомив Євгеній Шахненко.

Михайло Рабинович додав, що програма набирає популярності, й до кінця року близько 30 сімей воїнів АТО повинні укласти відповідні договори.

Також Євгеній Шахненко розповів, що наступного року буде реанімовано обласну програму індивідуального житлового будівництва «Власний дім».

«Велика потреба в житлі є в сільській місцевості та в райцентрах. Ми повинні відновити дію цієї програми наступного року», - зазначив заступник керівника області.