Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Черняк розповів про реформи представникам обласної ради старшокласників

Михайло Черняк розповів про реформи представникам обласної ради старшокласників

16 грудня заступник голови ХОДА зустрівся зі школярами, що приймають активну участь у громадському житті різних районів області.

Під час розмови Михайло Черняк зупинився на питанні впровадження реформ, що спрямовані на інтеграцію нашої країни до європейської спільноти.

«Усе, що робимо сьогодні, всі перетворення та демократичні ініціативи стануть підґрунтям для подальшої роботи наступного покоління держслужбовців, які сьогодні серед вас, старшокласників. Важливо, що, незважаючи на те, що ми з вами - представники різних поколінь, нас об’єднують європейські цінності та бажання рухатися в єдиному, європейському, напрямку», - наголосив Михайло Черняк.

Говорячи про принципи роботи влади, він зауважив, що головним із них є відкритість та постійний діалог із громадськістю. Як приклад успішної співпраці громадськості з органами влади Михайло Черняк навів діяльність Спілки ветеранів АТО, якій вдалося за підтримки обласної адміністрації реалізувати низку важливих для бійців проектів.

«Громадські об’єднання - це можливість громадян захищати свої інтереси, спілкуючись безпосередньо з представниками органів влади будь-якого рівня», - зазначив заступник голови ХОДА.

У свою чергу представники школярських комітетів різних районів Харківщини розповіли про свої соціальні та волонтерські проекти в різних сферах - від благоустрою територій до підтримки бійців АТО. Особливу увагу старшокласники приділяють питанню патріотичного виховання.

Михайло Черняк зазначив, що та робота, яку школярі проводять для підтримки учасників АТО, є надзвичайно важливою.

«Я багато спілкуюся с учасниками АТО і знаю, що дитячі листівки, саморобки, подарунки - дійсно величезний стимул для них, адже вони воюють, в першу чергу, за вас, за ваше майбутнє».

Ознайомившись з результатами роботи школярів, Михайло Черняк подякував їм за ініціативи та активну участь в житті громад.

«Лідери відповідають за власні ініціативи. Якщо ви беретеся за проект - маєте думати не тільки про самореалізацію, а й по реалізацію власне проекту, - наголосив заступник керівника області. - Я радий, що ви маєте стільки ініціатив. Це дає надію і розуміння, що ми міняємо країну не дарма».