Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Протягом року в області замінили більше 37 км водопровідних мереж та більше 6 км – каналізаційних

Протягом року в області замінили більше 37 км водопровідних мереж та більше 6 км – каналізаційних

Питання про стан забезпечення населення якісною питною водою обговорили на засіданні регіональної комісії з питань ТЕБ та НС.

Захід пройшов під керівництвом заступника голови ХОДА Михайла Черняка.

Як повідомив директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Магдисюк, до роботи в осінньо-зимовий період підготовлено 129 водопровідних та 194 каналізаційних насосних станцій, 10 водопровідних та 60 каналізаційних очисних споруд, 750 свердловин.

«В Харківській області для реалізації державної політики щодо забезпечення населення якісною питною водою діє програма «Питна вода Харківської області» на 2012-2020 роки. На виконання заходів програми використано 7 млн 804,6 тис. грн за рахунок обласного, місцевих бюджетів, коштів підприємств та інших джерел», - зазначив Сергій Магдисюк.

Він також пояснив, що за рахунок цих коштів виконані роботи з будівництва водонапірної башти в с. Вовківка Кегічівського району та заміни насосного обладнання на 4-х свердловинах у Харківському районі, виконані роботи із заміни водопровідної мережі в м. Вовчанськ та реконструкції водорозбірних колонок в с. Новоолександрівка Вовчанського району.

«Окрім того, проведені роботи з реконструкції, модернізації обладнання, технічного переоснащення на комплексах водопідготовки «Дніпро» і «Донець», комплексах біологічної очистки «Диканівський» і «Безлюдівський», - зазначив Сергій Магдисюк.

Він також повідомив,  що у 2016 році за рахунок коштів усіх рівнів, зокрема, здійснено технічне переоснащення водопровідної насосної станції другого підйому по вул. Зінченка,1а, в смт Печеніги, виконано будівництво системи водопостачання для населення з підземною прокладкою труб у с. Одноробівка Одноробівської Першої сільської ради Золочівського району, завершено капітальний ремонт водопровідної мережі у селищі Біляївка Первомайського району та у селищі Калинове Золочівського району, виконано реконструкцію водопровідних мереж в с. Одноробівка Золочівського району та в с. Олексіївка Первомайського району, проведено реконструкцію водонапірної башти «Рожновського» в смт Зачепилівка, здійснено будівництво каналізаційних мереж та благоустрій по вул. Першотравневій в смт Краснокутськ.