Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична вручила документи на земельні ділянки родині загиблого Героя України

Юлія Світлична вручила документи на земельні ділянки родині загиблого Героя України

10 грудня голова ХОДА зустрілася з матір'ю та братом кіборга Сергія Колодія, який загинув при обороні Донецького аеропорту.

Керівник області передала матері загиблого Героя України Наталії Колодій та його брату В'ячеславу Колодію документи на землю в Дергачівському районі.

«Спасибі вам за те, що ви виховали такого патріотичного, мужнього сина, який у складні часи кинувся на передову захищати свою країну, захищати всіх, - звернулася до матері загиблого Героя Юлія Світлична. - У ці дні ми відзначаємо 25-річчя створення збройних сил України. Ми вшановуємо хлопців, які сьогодні стоять на рубежах країни. Але, безумовно, ми ні в якому разі не повинні забувати тих, хто віддав своє життя, захищаючи Україну. Я впевнена, що все це не дарма, що нашу країну чекає перемога. Звичайно ж, в ці дні ми не могли залишити вас без уваги».

Керівник області передала рідним Сергія Колодія по два накази на розробку проектів землеустрою на садівничі ділянки (по 12 соток) і землі для ведення особистого сільського господарства (по 2 га).

«У Дергачівському районі створено садове товариство учасників АТО. Землю поряд із вашими ділянками вже отримали 140 хлопців, - зазначила Юлія Світлична. - Я думаю, що така підтримка дасть вам впевненість, побратими вашого сина завжди підставлять плече в скрутну хвилину».

Глава ХОДА також повідомила, що доручить голові Дергачівської РДА приділяти особливу увагу родині Сергія Колодія.

«Якщо у вас будуть якісь питання, прощу звертатися до мене особисто або до мого радника, голови Союзу ветеранів АТО Олександра Сергєєва», - додала Юлія Світлична.

Сергій Колодій - капітан ЗСУ, командир роти механізованого батальйону 93-ї Дніпропетровської окремої механізованої бригади. Він захищав Донецький аеропорт, починаючи з 1 серпня 2014 року. Загинув при відбитті танкової атаки 28 вересня 2014 року.

«На Сергії трималася основна функція оборони. Він її виконав із честю: загинув, не давши потрапити до полону 20 десантникам», - розповів голова обласної Спілки ветеранів АТО, кіборг Олександр Сергєєв, який прослужив два місяці в аеропорту поруч із Сергієм Колодієм.

Про те, що син знаходився в зоні АТО, Наталія Колодій дізналася тоді, коли прийшла звістка про його загибель.

«Капітана він отримав ще на службі, у своїй військовій частині - в Черкаському Дніпропетровської області, а ротного командира - вже в зоні АТО. Ми про це не знали... Він повинен був приїхати у відпустку, але не зміг, тому що все на ньому було зав'язане, - згадує Наталія Миколаївна. - Хотілося б, щоб він знаходився поруч... Добре, що його пам'ятають. Я дуже тісно спілкуюся з Олександром Сергєєвим, з Союзом ветеранів АТО. Якщо мені важко, то можу з ними поговорити, мене підтримають і зрозуміють. Приїжджають хлопці, з якими він воював. Минулого року приїжджали бійці 93-ї бригади. Коли відкривали в нашій школі, де він навчався, меморіальну дошку, приїжджали 7 бійців 3-го полку спецназу, з якими він перебував у Донецькому аеропорту».

Звання Герой України Сергій Колодій був удостоєний посмертно - відповідний Указ підписав 23 серпня 2016 року, напередодні 25-річчя Незалежності України, Президент Петро Порошенко. 5 вересня Глава держави вручив «Золоту зірку» Героя Наталії Колодій.

Більше фото