Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юристи розповіли харківським поліцейським, як взаємодіяти з громадою

Юристи розповіли харківським поліцейським, як взаємодіяти з громадою

В рамках проведення в регіоні Всеукраїнського тижня права фахівці Юридичного департаменту ХОДА провели лекції для співробітників Головного управління поліції в Харківській області.

На лекції, які пройшли 8 грудня в обласному управлінні поліції , були запрошені представники різних підрозділів, загалом їх відвідали близько 150 правоохоронців.

У своїх виступах фахівці Юрдепартаменту  зупинилися на питаннях забезпечення охорони прав і свобод людини, протидії злочинності, підтриманні публічної безпеки і порядку.

Однією з центральних тем лекції стало налагодження партнерських відносин між поліцією та населенням. Правоохоронцям розповіли про міжнародний досвід взаємодії поліції з громадою, зокрема, зупинившись на прикладі Польщі.

Також в ході лекції було розкриті питання права громадян на судовий захист та оскарження в суді дій представників органів влади та поліції зокрема. За словами лекторів, ці питання є дуже актуальними для України, і правоохоронцям необхідно нагадувати, які наслідки можуть мати їхні неправомірні дії.