Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

99 голосів «за» бюджет-2017 і 0 «проти» - це показник конструктивної роботи. Юлія Світлична

99 голосів «за» бюджет-2017 і 0 «проти» - це показник конструктивної роботи. Юлія Світлична

Голова ХОДА підбила підсумки VIII сесії обласної ради VII скликання, позначивши ключові для розвитку регіону рішення, які були підтримані депутатським корпусом.

«Думаю, що 99 голосів «за» і 0 - «проти» при голосуванні за обласний бюджет 2017 року - це хороший показник конструктивної роботи в ім'я та на благо жителів Харківської області», - підкреслила Юлія Світлична.

Вона також зазначила, що на даний момент бюджет затверджений у захищених статтях і буде коригуватися після прийняття головного фінансового документа держави. Проте, за інформацією керівника області, вже зараз можна говорити, що в 2017 році буде приділено велику увагу розвитку регіону.

«Вкладенням у розвиток і реконструкцію було приділено велику увагу в 2016 році. Цей напрямок - як соціально-економічного розвитку, так і зміцнення бази - буде продовжено, - сказала Юлія Світлична. - Будуть реалізовуватися нові проекти з реконструкції та будівництва в медичній сфері, зміцнення матеріально-технічної бази сфери освіти. Також на цій сесії було прийнято рішення щодо пільгової компенсації проїзду для студентів у розмірі 500 тисяч гривень для комунальних вищих навчальних закладів. Так що студенти можуть не турбуватися, ми забезпечили їм пільговий проїзд у 2017 році».

Глава ХОДА також акцентувала увагу на важливих змінах, які було внесено в бюджет 2016 року.

«Були виділені 6,5 млн грн на підтримку учасників антитерористичної операції для придбання та будівництва житла. Закладено фінансові ресурси на пільгове медичне обслуговування чорнобильців, збільшені фінансові ресурси на одноразову виплату мешканцям Харківської області, які знаходяться в складній життєвій ситуації», - перерахувала керівник області.

Фото сесії