Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2017 році на Харківщині планують будувати і реконструювати близько 200 об'єктів

У 2017 році на Харківщині планують будувати і реконструювати близько 200 об'єктів

8 грудня облрада затвердила Програму економічного і соціального розвитку Харківської області на 2017 рік.

Як зазначила заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА - начальник управління аналітики, прогнозування та зведення інформації Ірина Коновалова, при розробці програми акцент був зроблений на реалістичність прогнозування і планування.

Так, для прогнозування індексу промислової продукції і показників зовнішньоекономічної діяльності фахівці проаналізували інформацію 60 провідних підприємств області про очікувані обсяги реалізації за 2016 рік і прогнозні обсяги реалізації за 2017 рік, а також наявні контракти із зарубіжними партнерами. Згідно з прогнозом, індекс промислової продукції в 2017 році складе 101,5% - 103%, а середньомісячна заробітна плата штатних працівників області очікується в розмірі 5487 грн (темп зростання до 2016 року - 121,3%).

«У 2017 році обласна адміністрація продовжить працювати з центральними органами влади щодо вирішення проблемних питань промислових підприємств області, завантаження їх державними замовленнями, нарощування обсягів виробництва. Ще одне завдання, передбачене програмою, - переоснащення промислових виробництв, впровадження енергозберігаючих технологій та модернізація енергетичних мереж на заводах «Електроважмаш», «Турбоатом», «Трансзв'язок», «Південкабель», ДП «Ізюмський приладобудівний завод» та інших підприємствах області», - розповіла Ірина Коновалова.

Серед інших завдань, позначених в програмі, - нарощування обсягів газовидобутку. Зокрема, планується введення в експлуатацію 22 свердловин, модернізація і технічне переоснащення виробничих потужностей газодобувних підприємств. Також обласне керівництво буде працювати над зменшенням кількості об'єктів незавершеного будівництва, в тому числі - соціального значення. Планується будівництво і реконструкція спортивних споруд в містах і районах області.

Що стосується капіталовкладень в об'єкти соціальної інфраструктури та житлово-комунального господарства, то у списку - близько 200 об'єктів, які визначені програмою як першочергові:

- 55 - у сфері ЖКХ;

- 20 - у сфері охорони здоров'я;

- 88 - у сфері освіти;

- 11 спортивних споруд;

- 11 об'єктів культури та туризму;

- 11 об'єктів паливно-енергетичної сфери.

Фінансувати роботи на позначених об'єктах планують з різних джерел.

Фото сесії