Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківський ТЮГ підготують до капітального ремонту

Харківський ТЮГ підготують до капітального ремонту

На розробку проектної документації для проведення робіт в будівлі XIX століття спрямували 672,9 тис. грн.

Відповідну цільову субвенцію з бюджету міста Харків до обласного бюджету прийняли в ході пленарного засідання VIII сесії обласної ради VII скликання.

За інформацією начальника Управління культури і туризму ХОДА Олега Яцини, за рахунок субвенції передбачаються витрати з розробки та розрахунків додаткових проектно-кошторисних робіт на капітальний ремонт і оснащення приміщень, комунікацій будівлі на вул. Полтавський шлях, 18, де розташовується Харківський театр для дітей та юнацтва.

«Приміщення театру - не наше, ми його орендуємо у міста. Основна проблема - відсутність капремонту. Сама будівля, побудована в кінці XIX століття в стилі неокласицизму, є пам'ятником архітектури», - розповів Олег Яцина.

Директор Харківського театру для дітей та юнацтва Андрій Гапанович уточнив, що останній ремонт в будівлі проводили в 2011 році - ремонтували частини даху.

«Дах тече і зараз - необхідний капітальний ремонт, який можемо здійснити тільки після проведення проектних робіт», - уточнив Андрій Гапанович.

За його словами, проектні роботи будуть виконувати дві організації: Український державний проектний інститут «Укрміськбудпроект» (Харків) і компанія «Укркультмонтаж» (Київ).

«Перший проект передбачає ремонт стін, підвалу, електрики, каналізації і т.д. Другий - проектування сценічного світла і звуку, планшету сцени та механіки. Після цього проекти проходитимуть експертизу і лише потім буде зрозуміло, яке необхідне фінансування для проведення капремонту», - повідомив директор театру.