Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відбулось позачергове засідання регіональної комісії з питань техногенної безпеки та НС

Відбулось позачергове засідання регіональної комісії з питань техногенної безпеки та НС

Під час засідання всі служби, які відповідають за життєзабезпечення області, отримали завдання щодо дій у зв’язку з погіршенням погодних умов.

Відкриваючи засідання, заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко повідомив, що, за інформацією Харківського регіонального центру з гідрометеорології, інтенсивні снігопади на території області триватимуть щонайменше до 3 грудня включно. Відповідно, всі служби регіону мають бути готовими до ліквідації наслідків стихії.

Так, Службі автомобільних доріг у Харківській області було рекомендовано привести у готовність бригади реагування та спецтехніку для відновлення руху автошляхами області у разі виникнення завалів внаслідок падіння дерев, снігових заметів тощо. Державній службі з надзвичайних ситуацій – забезпечити готовність спеціальної техніки високої прохідності.

Відповідно до рішення комісії, комунальні підприємства АК «Харківобленерго», КП «Харківські теплові мережі» та КП «Харківводоканал» мають забезпечити цілодобове чергування аварійних бригад у стані підвищеної готовності для ліквідації можливих аварій, а також - наявність аварійного запасу матеріалів, комплектуючих і палива.