Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Різдвяні свята у Харкові пройде фестиваль вертепів

На Різдвяні свята у Харкові пройде фестиваль вертепів

У фестивалі «Перлини Слобожанщини: Різдвяні свята», який заплановано на 13-14 січня, візьмуть участь близько 50 вертепних колективів з усієї України.

На сьогодні згоду на участь у фестивалі вже надали понад 20 колективів з Харківської області, Києва, Полтави, Чернігова, Львова.

Крім того, організатори ведуть переговори щодо участі у фестивалі німецького лялькового театру.

«Вже декілька років фестивалі вертепів проводяться в Полтаві, Львові та інших містах України. Проведення такого фестивалю на Харківщині не тільки дасть змогу мешканцям нашого регіону долучитися до всеукраїнського святкування Різдва, але й надасть можливість запросити гостей з інших областей приїхати до Харкова та познайомитися зі Слобожанщиною ближче», - говорять у благодійному фонді «Харків з тобою», який є організатором свята.

Програма фестивалю передбачає проведення параду вертепних колективів в нарядах по вулиці Сумська, виступи на майдані Конституції, площах біля ХНАТОБу та пам’ятника Тарасу Шевченку, а також в театрах, на майданчиках поряд з торгівельними центрами, дитячих майданчиках, лікарнях міста тощо.

Також під час фестивалю в Харкові працюватиме «Містечко майстрів», де можна буде відвідати майстер-класи з народних ремесел та скуштувати традиційні страви.