Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Понад 2600 учасників АТО стали власниками земельних ділянок в Харківській області

Понад 2600 учасників АТО стали власниками земельних ділянок в Харківській області

В цілому дозволи на розробку технічної документації на землю в регіоні вже отримали 4,5 тисячі воїнів. Такі дані навів заступник голови ХОДА Марк Беккер.

Він зазначив, що питанню виділення землі учасникам АТО керівництво обласної адміністрації приділяє першочергове значення.

«Ця робота була розпочата Ігорем Райніним і сьогодні продовжується керівником області Юлією Світличною. Наприклад, 11 листопада Юлія Олександрівна особисто брала участь в заході щодо виділення воїнам АТО чергових 125 земельних ділянок», - зазначив Марк Беккер.

Він підкреслив, що бійці антитерористичної операції мають право на отримання ділянки під будівництво житла, ведення особистого сільського господарства і садової ділянки.

«Від учасників АТО надійшло понад 5 тисяч заяв на виділення землі, 4,5 тисячі осіб уже отримали дозволи на розробку технічної документації. 2637 земельних ділянок вже передані у власність», - повідомив заступник голови ХОДА.

За його інформацією, понад 1 тис. ділянок були виділені для створення садівничих товариств (їх в області вже 14). Для ведення сільського господарства було виділено понад 1,5 тис. земельних ділянок - близько 3 тис. га землі.

«Тут користувачі також сформували колективи, які можуть займатися сільськогосподарською діяльністю як малі суб'єкти виробництва. 14 ділянок виділені виключно під будівництво», - навів дані Марк Беккер.