Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Бюджетне фінансування будівництва і реконструкції наступного року буде збільшено

Бюджетне фінансування будівництва і реконструкції наступного року буде збільшено

Про це повідомив заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко під час селекторної наради 18 листопада.

Головною темою для обговорення в ході наради став стан освоєння коштів на будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт об’єктів, що фінансуються у поточному році за рахунок різних джерел.

Відкриваючи селектор, Євгеній Шахненко наголосив на актуальності питань, які будуть порушені, та попросив усіх учасників наради підійти відповідально до поставлених завдань.

«До кінця року маємо освоїти кошти, які нам виділили різні джерела. Особливу увагу приділити освоєнню коштів з Державного фонду регіонального розвитку», - підкреслив Євгеній Шахненко.

Заступник директора Департаменту капітального будівництва ХОДА Володимир Норчак відзначив, що в 2016 році у будівельну галузь області передбачено капітальні вкладення за рахунок коштів ДФРР у розмірі 152 млн 580 тис. грн. За рахунок субвенцій з державного бюджету місцевим на здійснення заходів з соціально-економічного розвитку спрямовано майже 183 млн грн, за рахунок коштів обласного бюджету – ще понад 100 млн грн. При цьому станом на 11 листопада з загального обсягу передбачених коштів на поточний рік профінансовано та освоєно 114,7 млн грн коштів ДФРР, 117,6 млн грн субвенцій з держбюджету та 84 млн 31 тис. – з обласного бюджету.

Проблемні об’єкти будівництва, на яких освоєння коштів іде недостатнім темпом, керівники департаментів ХОДА, районних державних адміністрацій та представники будівельних компаній розглянули окремо. На завершення засідання Євгеній Шахненко доручив виконавцям проводити щоденний контроль будівництва важливих соціальних об’єктів. 

«Наступний рік буде плідним для бюджетного будівництва і проведення реконструкцій та капітальних ремонтів. Зокрема, в проекті бюджету наступного року закладено близько 7 млрд грн субвенцій для фонду регіонального розвитку. Відповідно зростуть капітальні вкладення в Харківську область. Також планується збільшення надходження коштів по ренті від газодобувних підприємств. Тільки в нашу область ми очікуємо близько 500 млн грн додаткових вливань по ренті від «Шебелинкагазвидобування». До того ж триває розвиток територій і місцевих бюджетів відповідно», - завершив селектор Євгеній Шахненко.