Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Президент підписав зміни до закону про вищу освіту

Президент підписав зміни до закону про вищу освіту

Документом надається право на першочергове зарахування до ВНЗ за держзамовленням особам, які уклали угоду про відпрацювання не менше трьох років у селі.

Петро Порошенко підписав Закон України № 1662-VІІІ «Про внесення змін до Закону України «Про вищу освіту» щодо працевлаштування випускників», прийнятий Верховною Радою України 6 жовтня 2016 року.

Закон сприяє приведенню законодавчих та інших нормативних актів у відповідність з нормами Конституції України в частині забезпечення конституційних прав громадян на працю, а також норм щодо заборони примусової праці, визначених Конвенціями Міжнародної організації праці №29 «Про примусову чи обов’язкову працю», «Про скасування примусової праці» №105.

Зокрема, законом надається право на першочергове зарахування до вищих медичних і педагогічних навчальних закладів за державним замовленням особам, які уклали угоду про відпрацювання не менше трьох років у сільській місцевості або селищах міського типу. Держава забезпечує відповідним випускникам безоплатне користування житлом з опаленням і освітленням у межах встановлених норм. Водночас, встановлено, що випускники ВНЗ вільні у виборі місця роботи, крім випадків, передбачених цим Законом.

Закон набирає чинності з 1 січня 2017 року.